Alte Sporturi

Presedintele Comitetului Olimpic Polonez, printre victimele accidentul aviatic din Rusia

Presedintele Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, se numara printre victimele accidentului aviatic produs, sâmbata, la Smolensk, în Rusia, potrivit unui comunicat al forului olimpic polonez, citat de AFP.

"Printre persoanele care erau la bordul avionului se afla si presedintele comitetului olimpic, Piotr Nurowski. Presedintele trebuia, în numele familiei olimpice poloneze, sa depuna o coroana la mormintele campionilor olimpici polonezi ucisi la Katin, în 1940", se arata într-un comunicatl al forului olimpic polonez.

Un avion Tupolev 154, la bordul caruia se afla presedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prabusit, sâmbata, la aterizare într-o padure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord, au anuntat autoritatile poloneze si ruse.

Printre victime figureaza presedintele Bancii Centrale a Poloniei, Slawomir Skrzypek, si seful Statului Major al fortelor armate, Franciszek Gagor, precum si principalii lideri ai armatei poloneze, potrivit autoritatilor de la Varsovia.

Presedintele polonez, sotia sa si numerosi alti oficiali polonezi mergeau la Katin, în apropiere de Smolensk, pentru a se reculege la mormintele ofiterilor polonezi executati în urma cu 70 de ani de politia stalinista.

Mediafax



Presedintele Comitetului Olimpic Polonez, printre victimele accidentul aviatic din Rusia