Alte Sporturi

Mancati sanatos: Mancarea procesata cauzeaza cancer la plamani

Ganditi-va de doua ori inainte sa mancati un hamburger de la McDonalds sau sa beti o doza de Coca Cola. Studii recente arata ca fosfatii inacitivi din astfel de produse cauzeaza cancer de plamani, primul ca mortalitate in lume. Vom incerca sa va oferim mai multe articole pe teme de sanatate pe un site care va fi lansat in curand.

De ce unii oameni se imbolnavesc de cancer la plamani chiar dacanu fumeaza? Studii recente arata ca a consuma cu preponderenta produse care contin fosfati inactivi sunt vinovate de acest lucru. Cei care isi schimba dieta si renunta la aceste chimicale pot trata acest timp de cancer intr-o proportie mult mai mare.

Intr-o cercetare publicata de Universitatea Nationala din Seul in Jurnalul American de Medicina Respiratorie si Ingrijire Intensiva  se arata ca dieta bogata in fosfati inactivi, cei care se gasesc din plin in mancarea procesata cum ar fi carnea (sunca, salam, cremvursti, parizer, hamburgheri etc), branza, bauturi  (cele acidulate tip Cola, Pepsi, Fanta etc) sau produse de patiserie pot creste riscul aparitiei cancerului la plamani.

Cercetatorii au aratat ca aditivii din aceste alimente pot contribui la dezvoltarea unor tumori la oamenii predispusi la acest tip de cancer.

Doctor in stiinte medicale, Myung-Haing Cho, alaturi de colegii sai, au studiat pentru patru saptamani soareci cu tumori la plamani. Fiecare rozatoare a primit o doza cuprinsa intre 0.5 si 1 procent de fosfati, echivalenta cu ceea ce primeste un om cand mananca de la fast-food. La finalul studiului au fost analizate tesuturile pulmonare pentru a vedea ce rol au avut fosfatii.

"Rezultatele au aratat ca soarecii care au mancat fosfati au inregistrat o crestere si ostimulare a a dimensiunilor tumorilor", a spus Cho in declaratia de presa. "Studiile noastre arata ca o crestere a consumului de fosfati anorganici stimuleaza cancerul de plamani la soareci si sugereaza ca o scadere a acestor substante este vitala in tratarea si prevenirea cancerului de plamani".

Cancerul de plamani este prima cauza de mortalitate in lume si al doilea cel mai raspandit, dupa cancerul de san la femei.

Onlinesport




Mancati sanatos: Mancarea procesata cauzeaza cancer la plamani