Formula 1

Vettel ii invinge pe pilotii Ferrari si pleaca primul in Canada

Sebastian Vettel  a obtinut sambata seara al saselea sau pole position din acest sezon, din sapte curse posibile. El va pleca primul in Marele Premiu al Canadei, in fata lui Fernando Alonso si Felipe Massa.
Campionul mondial de la echipa Red Bull-Renault a fost inregistrat in ultima parte a sedintei cronometrate cu timpul de 1:13.014, suficient pentru a ramane in fata lui Fernando Alonso pentru 185 de miimi.

Spaniolul de la Ferrari a continuat forma buna inceputa vineri in antrenamentele libere si s-a implicat in lupta pentru pole pana in ultima secunda, aratand ca Scuderia de la Maranello este intr-o revenire evidenta de forma.

In sustinerea celor de mai sus, Felipe Massa a incheiat calificarile cu al treilea timp, la 203 miimi de secunda in urma lui Vettel.

Brazilianul de la Ferrari va imparti asadar linia a doua la startul cursei de duminica alaturi de australianul Mark Webber, pilot care a fost mai lent cu patru zecimi de secunda.

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) nu a contat nicio secunda in batalia pentru prima pozitie si fostul campion mondial s-a multumit in final cu pozitia a sasea.

Din linia a treia mai face parte si germanul Nico Rosberg (Mercedes), care inca o data a transat in favoarea sa batalia interna cu Michael Schumacher.

Veteranul Schumi ar fi putut termina in imediata apropiere a lui Rosberg, dar ultimul tur parcurs de Jenson Button (McLaren) i-a adus britanicul urcarea pe sapte.

Linia a cincea a fost completata de cei doi echipieri de la Renault, Nick Heidfeld si Vitaly Petrov, germanul fiind mai rapid cu doar 23 miimi de secunda.

Cursa de la Montreal se va desfasura, duminica, de la ora 20:00 si va putea fi urmarita LIVE pe Onlinesport.ro

Onlinesport


Vettel ii invinge pe pilotii Ferrari si pleaca primul in Canada