Formula 1

Pilotii din Formula 1 nu se bucura de ziua de pauza pe care o au la Monaco

Pilotii din Formula 1 nu se bucura de ziua de pauza pe care o au la dispozitie vinerea în cadrul Marelui Premiu al Principatului Monaco, majoritatea fiind obligata sa participe la diverse activitati de marketing si la întâlniri cu jurnalistii, pe care le considera plictistoare, scrie motorsport.com.
Grand Prix-ul monegasc este singurul din calenadar în care antrenamentele sunt programate în ziua de joi si nu vinerea, ca la celelalte Mari Premii. Astfel, strazile care gazduiesc circuitul sunt redeschise pentru public în ziua de vineri, la prânz, dupa cursa din GP2.

"Eu as prefera sa avem antrenamentele vinerea si apoi sa concuram a doua zi în calificari", a declarat Jenson Button de la McLaren-Mercedes.

El considera ca ziua de pauza este destul de obositoare, pilotii petrecând-o tot pe circuit, unde participa la întâlniri cu componentii propriilor echipe, cu mass-media si cu sponsorii.

"De obicei, trebuie sa fim prezenti la niste evenimente", a precizat Michael Schumacher de la Mercedes GP.

Rubens Barrichello (Williams) ar vrea sa doarma mai mult în ziua libera, dar nu poate din cauza activitatilor zgomotoase (cursa de GP2 si antrenamentele Porsche Supercup) de pe circuitul stradal: "Este o zi de vineri plictisitoare, într-adevar, pentru ca nu poti dormi din cauza altora care alearga pe circuit".

Nick Heidfeld de Lotus-Renault vorbeste despre presiunea suplimentara pe care o resimte în ziua de pauza. "Te gândesti numai la a doua zi. Vrei sa urci în masina si sa concurezi", spune germanul.

Si Jarno Trulli (Team Lotus) se plânge de numeroasele activitati la care trebuie sa participe, vinerea, în Principat: "Petrecem o zi în plus în aceeasi situatie haotica, participând în majoritatea timpului la activitati de PR sau de media sau la alte chestii de genul asta".

Totusi, Trulli spera sa-si gaseasca timp pentru relaxare. "Sper sa dau o tura cu bicicleta si apoi sa ma întind la piscina, dar sunt sigur ca va trebuie sa vin la standul echipei sa fac ceva treaba", a adaugat italianul.

În schimb, Nico Rosberg, coechipierul lui Schumacher la Mercedes, nu are mult de lucru vineri: "Eu am în program doar o scurta reuniune tehnica si apoi ma duc direct la piscina sa ma relaxez cu prietenii".

Marele Premiu al Principatului Monaco va continua, sâmbata, cu a treia sedinta de antrenamente si cu calificarile, cursa urmând sa se desfasoare duminica.

Mediafax



Pilotii din Formula 1 nu se bucura de ziua de pauza pe care o au la Monaco