Formula 1

Oficial: Heidfeld, inlocuitorul lui Kubica la Renault

Oficialii echipei Renault F1 au anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca germanul Nick Heidfeld il va inlocui pe polonezul Robert Kubica in perioada de convalescenta a acestuia, dupa accidentul suferit la raliuri.
In varsta de 33 ani, Heidfeld i-a impresionat pe sefii de la Renault cu ocazia testelor desfasurate la Jerez, germanul care a mai pilotat pentru Sauber si BMW obtinand cel mai bun timp in ziua a treia a sedintei cronometrate.

"Mi-ar fi placut sa revin in Formula 1 in alte circumstante, dar sunt bucuros ca am primit aceasta sansa. Totul s-a petrecut foarte repede, dar sunt placut impresionat de cele vazute in termeni de dotari si daruire la echipa Renault.

"M-am bucurat din plin de sesiunea de teste efectuata saptamana trecuta la Jerez. Simt foarte bine masina, care este una cu totul inovativa. Sunt extrem de motivat si abia astept sa inceapa sezonul", a declarat Heidfeld.

Boss-ul echipei Renault, Eric Boullier, a declarat urmatoarele: "Am trecut prin momente dificile in ultimele saptamani si trebuia sa reactionam rapid. I-am acordat o sansa lui Nick la Jerez si ne-a impresionat placut. Este rapid, experimentat si ajuta echipa in dezvoltarea masinii pentru 2011".

Nick Heidfeld va face echipa la Renault cu rusul Vitaly Petrov, dupa ce pe lista posibililor inlocuitori pentru Kubica s-au mai aflat Kimi Raikkonen, Vitantonio Liuzzi si Bruno Senna.

Heidfeld este cel mai experimentat dintre cei trei piloti aflati in vizorul Renault, germanul de 33 ani avand la activ nu mai putin de 172 de starturi in Marele Circ.

Debutant alaturi de echipa Prost in 2000, Heidfeld a adunat 12 clasari pe podium, cel mai bun rezultat al sau la finalul unui sezon fiind locul cinci ocupat in 2007 pe cand concura pentru BMW Sauber.

Germanul a inceput anul 2010 ca pilot de teste pentru Mercedes, pentru a fi reactivat de Sauber la ultimele cinci curse ale sezonului.

Onlinesport


Oficial: Heidfeld, inlocuitorul lui Kubica la Renault