Formula 1

Kubica s-a trezit si a intrebat prima oara ce face copilotul sau

Pilotul polonez Robert Kubica, victima a unui accident grav în week-end, a fost trezit pentru scurt timp, luni, si si-a putut misca degetele de la mâna dreapta, ceea ce este încurajator, a anuntat echipa de Formula 1 Lotus-Renault, informeaza AFP.

"Kubica a fost trezit pentru scurt timp de medicii de la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure (...), a putut sa vorbeasca cu apropiatii sai si de asemenea sa îsi miste degetele, ceea ce este încurajator pentru perioada de convalescenta", se arata într-un comunicat al echipei de Formula 1.

"Baiatul este constient de ceea ce s-a întâmplat", a declarat Giorgio Barabino, sef al sectiei de reanimare din cadrul spitalului în care a fost operat Kubica. Medicul a precizat ca pronosticul în cazul pilotului ramâne rezervat pentru cel putin 48 de ore.

Potrivit doctorului Barabino, Kubica a vrut sa i se spuna în ce situatie se afla copilotul sau, Jacub Geber, care a scapat nevatamat din accidentul de duminica. "Cum este Jacub? Spuneti-mi, cum este?", au fost primele cuvinte ale lui Kubica.

Medicii au explicat ca pilotul polonez va trebui sa mai fie supus unor interventii chirurgicale si ar putea fi necesar ca el sa mai fie operat o data la mâna. "Duminica am lucrat doar pe fracturile la oase mari, pentru a evita ca acestea sa influenteze starea generala a pacientului", a spus Francesco Lanza, medic în cadrul sectiei de ortopedie si traumatologie.

Chirurgul Igor Rossello, care l-a operat, duminica, pe pilotul Robert Kubica, a declarat ca va fi nevoie de cel putin sase zile pentru un diagnostic în privinta mâinii drepte a polonezului si ca recuperarea va dura cel putin un an.

Pilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica a fost operat timp de sapte ore dupa accidentul grav suferit, duminica, la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, partial sectionata în accident, a fost revascularizata si fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiti sa stopeze o hemoragie interna si sa stabilizeze o fractura de femur drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la brat, la un picior si la mâna dreapta, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Genova. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursa, în localitatea San Lorenzo, când masina a iesit de pe carosabil în plina viteza si s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Mediafax



Kubica s-a trezit si a intrebat prima oara ce face copilotul sau