Formula 1

Mosley vede un calendar prea lung si numara bugetele

Un calendar de 20 de curse pentru 2011 este prea lung este e parere Max Mosley. In 2010, programul a inclus 19 curse si a egalat recordul celui mai lung sezon din istorie, insa la anul borna va fi depasita. Fostul sef al Federatiei Internationale de Automobilism a vorbit despre bugetele prea mari din F1. El crede ca 2-3 echipe vor parasi competitia si a avansat cifra in milioane de dolari pe care o echipa trebuie sa o aiba ca buget pentru 2011.
SUA si Rusia sunt gata sa gazduiasca si ele curse de F1 in viitorul apropiat, iar acest lucru ar duce la un calendar de 22 de Mari Premii.

"Pentru mine, deja 20 de cursa in 2011 este prea mult", a declarat Mosley pentru ziarul german Welt.

"Sunt prea multe dupa-amieze de duminica in care le cerem oamenilor sa se dedice Formulei 1. Va deveni obositor, de la un anumit punct. Iar daca fanii vor sari o cursa, atunci va deveni un obicei sa le sara si pe altele, ceea ce va deveni ca o avalnsa pentru audientele TV," a adaugat el.

Mosley, care a fost inlocuit la sefia Federatiei Internationale de Automobilism de fostl boss de la Ferrari Jean Todt, spune ca bugetele echipelor sunt in continuare mult prea mari.

"In ianuarie 2008 am spus ca nu doar echipele mici vor avrea probleme legate de costuri. S-a ajuns la asta: Honda, BMW, Renault si Toyota au plecat din cauza  sumelor mari. Insa sunt bugete prea mari, iar riscul unei crize similare pe termen scurt este mare. S-a incheiat un sezon cu mare fast, insa viitorul nu arata bine".

Mosley a dat si cifre: "Pentru 2011 unei echipe ii trebuie un buget de 100 de milioane de dolari, dintre care 30-40 vin de la Bernie Ecclestone, iar 20-25 de la sponsori sau piloti. Cred ca sase echipe cel putin timp se intreaba de unde acopera restul. De aceea, este foarte posibil sa pierdem doua sau trei echipe".

Solutia pe care o da fostul sef al FIA este ca bugetele sa fie limitate drastic in sezoanele 2012 si 2013,

Onlinesport


Mosley vede un calendar prea lung si numara bugetele