Formula 1

Petrov aproape de prelungirea contractului cu Renault

Cursa remarcabila facuta de Vitaly Petrov in Abu Dhabi, cand a rezistat eroic in fata spaniolului Fernando Alonso pare sa fi fost decisiva pentru sefii de la Renault, acestia fiind gata sa-i puna pe masa rusului prelungirea contractului.
"Performanta sa din Abu Dhabi va fi luata in considerare cand vom analiza posibilitatea oferirii unui nou contract. Pentru moment insa vreau sa stau linistit o perioada si sa analizez cu mintea limpede toate posibilitatile.

"Exista inca unele nemultumiri la adresa lui, dar trebuie sa privim lucrurile la nivel general si trebuie sa recunosc ca intrecerea din Abu Dhabi a fost pozitiva pentru imaginea lui", a spus Eric Boullier, boss-ul de la Renault, pentru Autosport.

O decizie in privinta viitorului coechipier al polonezului Robert Kubica va fi anuntata in urmatoarele trei saptamani, printre numele vehiculate pentru al doilea loc la Renault numarandu-se si cele ale germanilor Nick Heidfeld, Adrian Sutil sau Nico Hulkenberg, ultimul ramas fara volan dupa despartirea de Williams.

In varsta de 26 an, Petrov a debutat in 2010 in Formula 1 alaturi de echipa Renault, concurand in toate cele 19 curse ale sezonului. Primul rus din Marele Circ a terminat de cinci ori in puncte, cel mai bun rezultat al sau fiind o clasare pe locul cinci in Grand Prix-ul Ungariei. Petrov a incheiat sezonul al 13-lea la general, cu un total de 27 puncte.

Onlinesport


Petrov aproape de prelungirea contractului cu Renault