Formula 1

Vettel si Webber au facut pace dupa finalul sezonului

Rivalitatea dintre cei doi piloti ai echipei Red Bull-Renault a ramas in urma odata cu incheiera sezonului 2010, dupa caderea cortinei peste Marele Circ cei doi coechipieri redevenind prieteni.
"Mark a venit la mine sa ma felicite dupa cursa si mi-a aratat mult respect, iar acesta a fost unul dintre cele mai importante lucruri care s-au intamplat", a spus Vettel, noul campion mondial al Formulei 1.

Cel mai tanar campion din istorie a continuat: "Cand lucrurile s-au mai calmat dupa cursa din Abu Dhabi, am avut sansa de a ne intalni in paddock si a discuta la rece".

Relatia dintre cei doi piloti s-a tensionat de-a lungul sezonului in mai multe ocazii, Webber acuzandu-si echipa pentru favorizarea lui Vettel in dauna sa.

Cei doi s-au ciocnit si pe pista, memorabil fiind acrosajul din Marele Premiu al Turciei, cand Vettel l-a lovit pe Webber dupa o incercare disperata de depasire.

La Silverstone, cu ocazia Marelui Premiu al Marii Britanii, Webber a avut la dispozitie un eleron fata diferit fata de cel al lui Vettel, australianul considerand decizia echipei ca fiind indreptata din nou in sprijinul mai tanarului sau coechipier german.

"Nu ma simt prea bine in acest moment, dar astfel de lucruri sunt inevitabile in sport. Este impresionant ce a reusit Vettel la varsta lui. Merita pe deplin acest titlul mondial si nu se pune nicio secunda in discutie talentul sau. Va ramane un pilot de referinta in Formula 1 multi ani de acum inainte daca isi va pastra picioarele pe pamant. Sunt mandru de ceea ce am reusit in acest an si abia astept sa reiau competitia sezonul urmator", a spus la randul sau Webber, pilot care a incheiat campionatul pe locul al treilea.

Onlinesport


Vettel si Webber au facut pace dupa finalul sezonului