Formula 1

Toyota a renuntat la colaborarea cu Hispania

Oficialii echipei Toyota au anuntat ca renunta la colaborarea cu formatia Hispania Racing, urmand a solicita in instantele civile despagubiri contractuale.
Intr-un comunicat dat publicitatii luni seara, echipa nipona cu sediul in Koln confirma "terminarea oricaror raporturi de colaborare cu Hispania".

Raspunsul din partea Hispania nu a intarziat, liderii acestei formatii aratandu-se surprinsi de hotararea japonezilor.

"Aceasta chestiune va face subiectul unei clarificari ulterioare", se arata intr-un comunicat sec al formatiei Hispania.

Legaturile dintre Hispania, cea mai slaba echipa din sezonul recent incheiat, si constructorul japonez Toyota vizau folosirea de catre primii in 2011 a sasiurilor proiectate de niponi inaintea iesirii din Marele Circ.

"Toyota regreta ca Hispania Racing Team nu si-a indeplinit obligatiile contractuale", se mai arata in comunicatul constructorului japonez, ceea ce explica transparent cauzele rupturii dintre cele doua parti.

Potrivit lui Colin Kolles, cel care se ocupa de echipa Hispania, acesta va folosi in 2011 in continuare motoarele Cosworth, urmand a opta pentru cutiile de viteza construite de Williams.

Onlinesport


Toyota a renuntat la colaborarea cu Hispania