Formula 1

Rusii de la Marussia Motors investesc masiv in echipa Virgin Racing

Dupa aparitia pilotului Vitaly Petrov pe grila Marelui Circ si intrarea circuitului de la Soci in calendarul competitional, Rusia mai bifeaza un punct important pe harta Formulei 1, dupa ce constructorul de automobile Marussia Motors a cumparat un pachet semnificativ de actiuni la echipa Virgin Racing.
Noua echipa va concura in 2011 sub numele de Marussia Virgin Racing, iar noua masina a lui Richard Branson va fi lansata la Moscova in debutul anului viitor.

Anuntul a fost facut de catre Nikolay Fomenko, prezentatorul emisiunii Top Gear din Rusia, iar la eveniment a particiapt Andrei Cheglakov, unul dintre co-investitorii de la Marussia.

Echipa Virgin Racing a aparut in peisajul F1 la inceputul acestui sezon, cand britanicul Richard Branson a decis sa renunte la proiectul Brawn GP si sa participe in competitie cu propria grupare.

Marussia Motors este o companie fondata in 2007, care a intrat pe piata masinilor de super viteza in decembrie 2008 prin prezentarea modelului Marussia B1. Acesta a fost primul asa numit 'supercar' din istoria automobilistica a Rusiei.

Onlinesport


Rusii de la Marussia Motors investesc masiv in echipa Virgin Racing