Formula 1

Dubla Red Bull in calificarile de la Yeongam, cu Vettel in pole position

Echipa Red Bull-Renault si-a demonstrat o data in plus superioritate, reusind sa se claseze cu ambele monoposturi in fruntea ierarhiei dupa cele 60 de minute dedicate calificarilor Marelui Premiu al Coreei de Sud. LIVE: Calificarile de la Yeongam au fost in direct pe Onlinesport.ro. FORUM: Grand Prix-ul din Coreea de Sud continua pe Forum.
Cel mai bun timp al sesiunii i-a apartinut germanului Sebastian Vettel, care l-a devansat pe australianul Mark Webber pentru doar 74 de miimi de secunda.

Desi a condus ierarhia intermediara pana la sfarsitul timpului regulamentar, spaniolul Fernando Alonso s-a vazut depasit in extremis de cei doi piloti Red Bull, care au mai prins un tur cronometrat pentru doar 10-12 secunde.

Linia secunda la start a fost completata de britanicul Lewis Hamilton, pilotul echipei McLaren-Mercedes sosind in pozitia a patra.

Pentru Sebastian Vettel, al doilea in ierarhia pilotilor cu 206 puncte, pole positionul obtinut pe circuitul sud-coreean de la Yeongam este al noualea din acest sezon si al 14-lea din cariera.

Germanul a oprit cronometrul la 1:35.585, doar alti doi piloti, Webber si Alonso, reusind sa coboare in aceasta sesiune de calificare sub bariera de un minut si 36 de secunde pe turul de circuit.

De altfel, echipierii de la Red Bull s-au mentinut in top de-a lungul intregii sesiuni, doar in prima parte Hamilton reusind sa-l devanseze pe Vettel pentru zece miimi de secunda.

Webber a fost cel mai rapid in partea secunda, cand a oprit cronometrul la 1:36.039, in timp ce Vettel a venit pe doi, cu 1:36.074, cei doi devansand concurenta cu cel putin o zecime si jumatate.

Germanul Nico Rosberg a incheiat calificarile pe locul cinci, fiind inca o data cel mai bine clasat reprezentant al echipei Mercedes, in timp ce Felipe Massa a reusit sa se claseze in fata campionului mondial Jenson Button.

Echipierul de la McLaren-Mercedes a avut parte de o sesiune in care nu si-a gasit niciun moment ritmul, aderenta scazuta punandu-i mari probleme britanicului.

Locul opt la finalul zilei pentru polonezul Robert Kubica, care l-a devansat pe Michael Schumacher. Acesta din urma a avut un inceput bun de sesiune, pentru a pierde mai apoi intre o secunda si o secunda si patru zecimi in raport cu pilotii Red Bull.

Sesiunea a fost lipsita de incidente, singurele evenimente notabile avandu-i in prim plan pe rusul Vitaly Petrov (Renault) si pe Hamilton. Primul a scapat masina de sub control, iesind in afara trasei ideale intr-o zona extrem de permisiva, in timp ce al doilea a fost aproape de a lovi zidul de protectie la intrarea pe portiunea care duce spre boxe.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dubla Red Bull in calificarile de la Yeongam, cu Vettel in pole position