Formula 1

Circuitul de la Yeongam a primit unda verde

Pus sub semnul intrebarii din cauza lucrarilor inca nefinalizare la circuitul de la Yeongam, Marele Premiu al Coreei de Sud se va desfasura conform calendarului stabilit initial intre 22 si 24 octombrie, informeaza BBC.
O delegatie a Federatiei Internationale de Automobilism condusa de Charlie Whitling a inspectat traseul timp de doua zile, o atentie sporita fiind acordata calitatii suprafetei de rulare.

Oficialul FIA a descris circuitul sud-coreean ca fiind intr-o stare "satisfacatoare", adaugand ca in zilele urmatoarea forul mondial va acorda licenta corespunzatoare organizarii de Grand Prix-uri Asociatiei Automobilistice din Coreea de Sud (KARA).

Coreea de Sud devine astfel cea mai noua gazda a Marelui Circ, pentru terminarea la timp a circuitului de la Yeongam guvernul de la Seul realizand eforturi considerabile.

Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, si-a exprimat in repetate randuri neincrederea ca lucrarile la noul traseu vor fi incheiate in timp util, ultima data pe 21 septembrie dupa ce inspectia programata la circuit a fost anulata.

Monoposturile vor iesi prima data pe noul traseu de la Yeongam in dimineata zilei de 22 octombrie, cu ocazia primei sedinte de antrenamente libere.

Circuitul de la Yeongam este amplasat geografic langa portul Mokpo, la 400 de kilometri sud de capitala Seul.

Cu un total de 17 viraje, dintre care noua pe dreapta si opt pe stanga, traseul de la Yeongam masoara 5.621 de kilomtri.

Desenat de celebrul arhitect german Hermann Tilke, Korean International Circuit a costat 264 milioane de dolari,  ridicarea acestuia realizandu-se in aproximativ un an de zile.

Ecclestone a semnat cu organizatorii sud-coreeni o intelegere valabila pentru urmatorii sapte ani, astfel ca Yeongam va fi in urmatoarea perioada o borna de referinta pentru calendarul Formulei 1.

Onlinesport


Circuitul de la Yeongam a primit unda verde