Formula 1

Vettel a facut legea in primele antrenamente de la Suzuka

Germanul Sebastian Vettel a aratat, vineri, ca nu si-a spus inca ultimul cuvant in actualul sezon al Formulei 1, pilotul echipei Red Bull-Renault stabilind timpul de referinta in ambele sesiuni de antrenamente libere programate in deschiderea Grand Prix-ului Japoniei de la Suzuka. Calificarile de sambata (ora 8) si cursa de duminica (ora 9) vor fi in direct pe Onlinesport.ro
La prima iesire pe circuit, Vettel a oprit cronometrul la 1:32.585, devansandu-l cu doar 48 de miimi de secunda pe coechipierul sau Mark Webber.

Al treilea a fost polonezul Robert Kubica de la Renault, acesta incheind la peste jumatate de secunda in spatele lui Vettel.

Desi a incheiat sesiunea cu al cincilea timp, britanicul Lewis Hamilton a avut parte de o iesire spectaculoasa in decor, echipierul de la McLaren-Mercedes scapand masina de sub control in virajul Degner, plasat inaintea intrarii pe sub pod.

Locul opt pentru Michael Schumacher, care a incheiat in fata coechipierului sau Nick Heidfeld, multiplul campion mondial avand o intarziere de 1.154 secunde in raport cu primul clasat.

Clasari modeste pentru cei doi echipieri de la Ferrari, Felipe Massa fiind al 11-lea, in timp ce Fernando Alonso nu a reusit sa urce mai sus de locul 13.

Ordine mentinuta si in sesiunea secunda

Primii trei clasati din prima alergare si-au mentinut pozitiile si in sesiunea de dupa-amiaza, cu mentiunea ca diferenta dintre Vettel si Webber a fost de aceasta data de 395 de miimi de secunda.

Kubica a ramas pe trei, la 735 de miimi, in timp ce reprezentantii Scuderiei Ferrari au reusit un salt important, urcand in top cinci. Alonso a fost al patrulea, la 897 de miimi in spatele lui Vettel, in timp ce Massa a pierdut putin peste o secunda.

Schumacher si-a pastrat locul opt, depasindu-l inca o data pe Nico Rosberg coechipierul sau de la Mercedes.

Accidentul din prima sesiune si-a pus amprenta asupra eovolutiei lui Hamilton, fostul campion mondial mergand extrem de prudent. Astfel, echipierul de la McLaren a incheiat pe un modest loc 13, la peste doua secunde in urma primului clasat.

Onlinesport: Dumtiru Stircu


Vettel a facut legea in primele antrenamente de la Suzuka