Formula 1

Ecclestone vrea sa introduca medaliile in Formula 1

Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, si-a manifestat o data in plus nemultumirea fata de actualul sistem de punctaj, avansand ideea introducerii medaliilor, campion mondial urmand a fi desemnat pilotul cu cele mai multe victorii intr-un sezon.
"Daca privim la actualul clasament ne dam seama ca nu s-a realizat absolut nicio diferenta. Cu vechiul sistem am fi avut exact aceeasi ordine in campionat, ceea ce este ciudat", a declarat Ecclestone pentru Autosport.

Cel care gestioneaza Marele Circ a readus in discutie sistemul bazat pe acordarea de medalii. Propus pentru prima data in 2008, acesta a fost abandonat in favoarea introducerii actualului sistem de punctaj.

"Poate se vor trezi si vor lua in calcul sistemul bazat pe medalii. Astfel, Mark Webber ar avea acum patru medalii de aur, iar alti doi piloti ar urma cu trei", a spus Ecclestone.

Potrivit sistemului gandit de boss-ul Formulei 1, Webber ar fi in acest moment lider, urmat de Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Jenson Button si Sebastian Vettel.

Ideea lui Ecclestone nu a fost primita deloc bine de piloti, cel mai vehement fiind Hamilton: "Dintre toate propunerile facute aceasta mi se pare cea mai putin reusita. Pot spune ca este cea mai rea idee avansata in ultimul timp".

Campionul mondial Jenson Button a comentat la randul sau: "Problema o reprezinta echipele mici. Cu un astfel de sistem ar conta doar patru sau cinci echipe in lupta pentru medalii".

Marele Circ revine in actualitate la sfarsitul acestei saptamani cand este programat Marele Premiu din Singapore.

Onlinesport


Ecclestone vrea sa introduca medaliile in Formula 1