Formula 1

Kobayashi ramane inca un sezon la Sauber

Pilotul japonez Kamui Kobayashi va concura pentru echipa Sauber si in sezonul 2011 al Formulei 1, dupa o prestatie mai mult decat multumitoare in primul sau an complet in Marele Circ, informeaza site-ul oficial al campionatului.
"Ne bucuram sa-l avem in continuare alaturi de noi pe Kamui atat ca pilot, cat si ca om. Niciodata nu am luat in calcul posibilitatea de a ne desparti la finalul acestui sezon din moment ce Kamui s-a ridicat la nivelul asteptarilor noastre", a declarat Peter Sauber, boss-ul echipei elvetiene cu acelasi nume.

In varsta de 24 ani, Kobayashi a debutat in Formula 1, in 2009, cu ocazia cursei din Abu Dhabi, reusind atunci sa-l tina in spatele sau pe campionul mondial Jenson Button. Niponul si-a castigat astfel respectul oamenilor din paddock, dar si al fanilor, fiind unul dintre cei mai indragiti piloti de pe grila.

"Am avut un start dificil de sezon, dar am lucrat cu totii sa indreptam acea situatie mai putin placuta. Ma simt ca acasa la echipa lui Peter Sauber si sunt foarte multumit ca vom continua colaborarea si in 2011", a spus si Kobayashi.

Japonezul Kobayashi ocupa locul 12 in clasamentul pilotilor, cu 21 de puncte adunate. Lider este britanicul Lewis Hamilton, cu 182 de puncte.

Urmatoarea etapa a Formulei 1 este programata la sfarsitul acestei saptamani pe circuitul din Monza, unde se va desfasura Marele Premiu al Italiei.

Onlinesport


Kobayashi ramane inca un sezon la Sauber