Formula 1

Istoria lui Schumacher, cel mai sanctionat pilot din istorie (video)

Michael Schumacher a castigat primul titlu mondial in 1994 dupa ce l-a ciocnit pe Damon Hill (video la interior), apoi a incercat aceeasi manevra intr-un moment decisiv cu Jacques Villeneuve. Duminica, Schumi a vrut sa il trimita in zid pe Rubens Barrichello. Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 este si cel care a adunat si cele mai multe sanctiuni. Onlinesport va ofera istoria acestora.
Michael Schumacher a incasat in Ungaria o alta sanctiune, care se adauga unui larg palmares al celui mai sanctionat pilot din istoria F1.

Calitatilor sale evidente de pilot, cele care i-au adus sapte titluri mondiale se adauga si un lung sir de evenimente care il fac pe german cel mai sanctionat din F1, iar lista sa neagra a mai adaugat 10 locuri de penalizare in urma Marelui Premiu al Ungariei (pe care le va ispasi la startul cursei din Belgia, de pe 29 august).

Schumacher a vrut sa il trimita in zid pe Rubens Barrichello, la Hungaroring, incercand sa traga de locul al zecelea, cel care i-ar fi adus si un punct. Manevra sa, dar si incapatanarea lui Barrichello, au fost aproape sa produca un accident grav.

In acest an, la intoarcerea in F1, Schumacher a fost penalizat cu 20 de secunde la Marele Premiu de la Monaco, pentru ca l-a depasit pe Fernando Alonso in timp ce cursa era neutralizata in ultimul tur.

Inainte de retragere, Michael Schumacher a fost de asemenea sanctionat la Monaco, din cauza ca a parcat masina sa Ferrari in virajul Rascasse incercand sa evite sa fie depasit de Fernando Alonso in lupta pentru pole. A fost trimis la coada grilei pentru acel incident.

Pentru primul mondial s-a ciocnit cu Hill

Schumi a castigat primul sau titlu mondial in 1994, anul mortii lui Senna la Imola. Pentru acel titlu germanul s-a lovit de rivalul principal Damon Hill. Iata mai jos imaginile. Schumi iese de unul singur in decor si, pentru a opri si cursa lui HIll, reintra pe traseu si il vaneaza pe britanic pana in loveste!



In 1994, Schumi a fost descalificat la Marele Premiu al Marii Britanii pentru ca nu a respectat steagul negru, ceea ce i-a adus doua etape de suspendare.

La finalul anului castiga primuls au titlu mondial in Australia, la Adelaide, gratie sicanei incredibile facute lui Hill. Schumi se afla in frunte la putine secunde in fata lui Hill, a iesit de pe pista si a lovit zidul de protectie, stricandu-si iremediabil suspensia masinii sale Benetton Ford. A revenit pe traseu si l-a pandit pe Hill, care vedea de pe locul al doilea. Schumi i-a atinut calea, iar cand Hill banuia ca este lasat, asa cum era normal, sa treaca in fata, germanul a tras de volan si l-a lovit din plin.

Ambii au abandonat, iar Schumacher era campion mondial la un punct in fata lui Damon Hill, care scria la cativa ani intr-o carte autobiografica: "doua lucruri il diferentiaza pe Michael Schumacher de restul pilotilor: talentul si atitudinea".

A incercat acelasi lucru si cu Villeneuve

Apoi a incercat o manevra similara cu canadianul Jacques Villeneuve, in 1997, numai ca de data aceea nu i-a mai iesit. Imagini mai jos:



Se intampla la trei ani dupa ce devenise campion mondial. Fata de momentul 1994 cand nu a patit nimic, in 1997 a fost exclus din campionat pentru ca a incercat sa castige al treilea sau titlu mondial la fel ca si pe primul. Se intampla pe circuitul de la Jerez, in Marele Premiu al Europei.

Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism a emis atunci o declaratie de presa in care a descris incidentul de la Jerez drept unul "instinctiv, dar nu premeditat". Schumi a fost insa exclus din campionat in 1997, revenind in 1998 imaculat.

Onlinesport



Istoria lui Schumacher, cel mai sanctionat pilot din istorie (video)