Formula 1

Dubla Ferrari pe Hockenheimring, cu Alonso invingator decis in culisele Scuderiei

Scuderia Ferrari scoate din nou capul in lumea buna a Marelui Circ, echipa italiana monopolizand primele doua pozitii in Grand Prix-ul Germaniei de la Hockenheim. Fernando Alonso a obtinut victoria in fata coechipierului sau Felipe Massa, desi acesta din urma a condus 33 din cele 67 de tururi programate. In urma mesajelor radio venite de la boxe, Massa i-a facut loc lui Alonso si ibericul a bifat a doua victorie in acest sezon. Podiumul din Germania a fost completat de favoritul local Sebastian Vettel (Red Bull-Renault). Cursa a fost transmisa tur cu tur pe Onlinesport.ro. Rezultatele complete si clasamentele actualizate. Intrecerea continua pe Forum.
Plecat pentru a doua oara consecutiv din prima pozitie a grilei de start, Vettel a pierdut rapid sefia cursei la fel cum s-a intamplat si in etapa precedenta de la Silverstone.

Concentrat sa-i faca marcaj strans lui Alonso si sa-l scoata pe iberic cat mai mult in exterior, Vettel a uitat de Massa, care a venit vijelios pe interior instalandu-se pe prima pozitie  in cursa.

Brazilianul de la Ferrari a condus intrecere, urmat de Alonso si Vettel, pana in turul cu numarul 15, cand, in urma intrarii la boxe pentru schimbarea setului de pneuri, i-a cedat primul loc britanicului Jenson Button.

Plecat pe o strategie diferita, campionul mondial de la McLaren-Mercedes a rezistat in fruntea cursei timp de opt tururi, dupa care, in urma trecerii pe la boxe, a coborat pe cinci, iar Massa a redevenit lider.

Vicecampion mondial in 2008, cand a pierdut de putin titlul mondial in fata lui Lewis Hamilton, pilotul sud-american parea ca se indreapta spre o victorie sigura la Hockenheim.

Ordinele de echipa atat de folosite si blamate in perioada Schumacher-Barrichello si-au facut din nou aparitia la Ferrari, Massa fiind anuntat de la standuri ca Alonso este mult mai rapid decat e.

Inginerul de cursa Rob Smedley i-a transmis, textual, urmatoarele lucruri lui Massa: "Alonso este mult mai rapid decat si sper ca intelegi ce vreau sa spun".

Brazilianul nu a raspuns nimic prin viu grai, dar a facut-o pe circuit, lasandu-l pe spaniol sa treaca in frunte. Se intampla in turul 41 din cele 67 programate si Alonso scapa astfel in invingator.

Pana la final cel mai rapid pilot de pe circuit a fost Vettel, care, desi a semnat cel mai rapid timp in cursa, cu 1:15.824 in chiar ultimul tur, nu a reusit sa se apropie la mai putin de o secunda de Massa.

Dupa incheierea cursei inginerul Rob Smedley a incercat sa dreaga busuiocul revenind cu un nou mesaj audio pentru Massa: "Felipe a revenit in actiune. Grozava cursa. Ai facut o treaba foarte buna si daca nu iti dai seama acum, am sa-ti spun eu mai multe dupa".

Un mesaj mai mult decat elocvent cu trimitere directa la strategia pusa la punct in culise de 'creierele' de la Ferrari.

Hamilton ramane lider la general dupa aceasta a 11-a cursa a sezonului, cu 157 de puncte, fiind urmat la 14 puncte de Button si la 21 de Webber, care a incheiat pe locul sase in Germania.

Alonso este al cincilea, cu 123 puncte, spaniolul pastrand inca sanse pentru titlul mondial.

In ceea ce-l priveste pe septuplul campion mondial, Michael Schumacher a pornit in cursa de pe 11, in primul tur reusind sa ajunga pe opt.

Dupa oprirea la boxe germanul de la Mercedes a coborat pe 13, pentru ca finalul cursei sa-l gasesca in pozitia a 9-a, care i-a adus doua puncte la zestrea de 36.

Urmatoarea intalnirea cu Marele Circ al Formulei 1 este programata peste doar o saptamana pe Hungaroring, circuitul din apropiere de Budapesta, unde se va alerga Grand Prix-ul Ungariei.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dubla Ferrari pe Hockenheimring, cu Alonso invingator decis in culisele Scuderiei