Formula 1

Vettel, cel mai rapid in primele antrenamente de la Silverstone

Marele Premiu al Marii Britanii a debutat, vineri, cu prima sedinta cronometrata a antrenamentelor libere, germanul Sebastian Vettel impunand timpul de referinta dupa ce a acoperit 22 de tururi. Rezultatele antrenamentelor de vineri.
Echipierul de la Red Bull-Renault a oprit cronometrul la 1:22.280, devansandu-l cu 334 miimi de secunda pe britanicul Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes.

Al treilea timp al sesiunii i-a apartinut polonezului Robert Kubica, actualul si viitorul pilot Renault fiind mai lent cu 445 miimi de secunda fata de Vettel.

Mark Webber si Adrian Sutil au completat topul cinci, germanul de la Force India-Mercedes fiind ultimul pilot care a incheiat in aceeasi secunda cu primul clasat.

Campionul mondial Jenson Button nu a reusit decat o clasare modesta pe locul 8, departe de asteptarile sale, in imediata sa apropiere terminand Michael Schumacher.

Septuplul campion mondial de la Mercedes a incheiat sesiunea la 1.6 secunde in urma mai tanarului sau conational din fruntea ierarhiei, intampinand serioase probleme in virajul 13 numit Village.

Germanul a iesit aici de doua ori in afara pistei, dar si alti piloti au avut dificultati, printre acestia numarandu-se Hamilton, Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Sutil sau Fairuz Fauzy, cel care l-a inlocuit pentru aceste antrenamente pe Jarno Trulli in cadrul echipei Lotus.

O alta noutate in paddock este data de prezenta japonezului Sakon Yamamoto in locul brazilianului Bruno Senna, zvonurile vorbind chiar de inlocuirea definitiva a sud-americanului.

Onlinesport


Vettel, cel mai rapid in primele antrenamente de la Silverstone