Formula 1

Dubla Red Bull in calificarile din Spania

Cei doi echipieri de la Red Bull-Renault au dominat autoritar calificarile Marelui Premiu al Spaniei, australianul Mark Webber devansandu-l pe germanul Sebastian Vettel pentru doar 106 miimi de secunda. Calificarile de la Montmelo au fost in direct pe Onlinesport.ro
Pentru Webber este doar al treilea pole position din cariera, dupa cele obtinute la Nurburgring (2009) si Sepang (2010).

Pilotul australian a reusit cei mai buni timpi in cele trei parti ale calificarilor, la final fiind singurul care a coborat sub un minut si 20 secunde pe turul de circuit.

Cu timpul de 1:19.995, Webber s-a impus in fata lui Vettel, in timp ce din pe pozitia a treia s-a clasat britanicul Lewis Hamilton.

Echipierul de la McLaren-Mercedes a fost devansat cu 834 miimi de secunda, reusind la randul sau sa-l depaseasca in ultimele secunde pe spaniolul Fernando Alonso.

Aflat in premiera in fata propriilor suporteri din postura de pilot Ferrari, Alonso nu a reusit sa conteze niciun moment in batalia pentru pole, pierzand 942 miimi in fata lui Webber.

Campionul mondial Jenson Button a incheiat calificarile cu al cincilea timp, reusind sa fie mai rapid decat Michael Schumacher cu trei zecimi de secunda.

Septuplul campion mondial a reusit pentru prima data in acest sezon sa-i ia fata coechipierului sau Nico Rosberg in calificarile unui Grand Prix, desi a incheiat la peste o secunda de Webber.

Polonezul Robert Kubica (Renault), germanul Nico Rosberg (Mercedes) si brazilianul Felipe Massa (Ferrari) au facut figuratie in ultima parte a calificarilor, nereusind sa se ridice la nivelul concurentei.

Supriza placuta a venit din partea japonezului Kamui Kobayashi, care a adus pentru prima data in acest an echipa Sauber in primele zece pozitii.

Cursa de la Barcelona este programata, duminica, incepand cu ora 15, in direct pe Onlinesport.ro

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dubla Red Bull in calificarile din Spania