Formula 1

Reactii dupa antrenamentele Marelui Premiu al Chinei

Vineri s-au desfasurat la Shanghai primele doua sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Chinei. Iata mai jos reactiile protagonistilor.
Dupa ce a stabilit cel mai bun timp in a doua sedinta cronometrata, britanicul Lewis Hamilton tinteste o clasare in primele cinci locuri pe grila de start.

"Imi doresc sa intru in a treia parte a calificarilor si sa termin pe unul din primele cinci locuri pentru a putea spera astfel la victorie. Pana acum masina s-a comportat foarte bine, mai ales dupa ce am realizat cateva mici schimbari la setari", a spus Hamilton.

Campionul mondial Jenson Button a incheiat prima sesiune in fruntea ierarhiei, pentru a cobori pe trei in cea de-a doua. "A fost o zi buna pentru mine, desi in sesiunea programata dupa-amiaza am fost putin incomodat de trafic. Nu cred ca cei de la Red Bull si-au aratat adevaratul potential in aceste antrenamente libere. Sunt convins ca au ramas la fel de rapizi ca in primele curse si va fi echipa de batut in calificari".

De fiecare data al patrulea, Michael Schumacher s-a declarat multumit de rezultatele obtinute, fiind de parare ca Mercedes se apropie de echipele din varful ierarhiei.

"Vremea va avea un impact major in stabilirea ierarhiei, la fel ca in Malaysia. Altfel, cred ca ordinea la varf va ramane aceeasi. Noi am realizat cate mici imbunatatiri la masina, dar fara a face schimbari majore. Cu toate acestea sunt semne vizibile de imbunatatire a performantei", a spus Schumacher.

Doar al zecelea in sesiunea secunda, spaniolul Fernando Alonso a declarat ca nu are nicio grija in ceea ce priveste problemele aparute la motor.

"Ingrijorarea mea este zero vis-a-vis de fiabilitatea motoarelor. Daca vom sparge si alte motoare ar fi cazul sa ne facem probleme, dar pentru moment suntem in grafic si nu sunt motive de ingrijorare. Acest motor care a cedat acum este cel care ne-a facut probleme in calificarile din Bahrain si, mai devreme sau mai tarziu, tot ar fi crapat", a spus Alonso.

Pilotul spaniol nu a fost inregistrat cu timp in prima sesiune cronometrata de la Shanghai, dupa ce motorul sau Ferrari a cedat dupa doar sase tururi.

Protagonist al unui spectaculos accident, elvetianul Sebastian Buemi a declarat ca nu simte nicio teama in a reveni pe circuit.

"Desi a parut un accident iesit din comun, din masina nu s-a vazut chiar asa de important. Dupa ce masina s-a oprit mi-a luat ceva timp sa inteleg ce s-a intamplat. Ceva s-a rupt la trenul fata. Sunt lucruri care se intampla. Vom schimba partea afectata si voi reveni inapoi pe circuit. Ca pilot nu ma gandesc niciodata la ce s-a intamplat", a spus Buemi.

Onlinesport


Reactii dupa antrenamentele Marelui Premiu al Chinei