Formula 1

Hamilton a dominat primele antrenamente de la Sepang

Pilotul britanic Lewis Hamilton a stabilit, vineri, cel mai bun timp in primele antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Malaysiei de la Sepang. Rezultatele antrenamentelor libere.
Echipierul de la McLaren-Mercedes s-a descurcat cel mai bine in conditiile de temperatura si umiditate care caracterizeaza zona Asiei de Sud-Est in aceasta perioada a anului, parcurgand un total de 19 tururi.

La finalul sesiunii de 90 minute Hamilton a fost singurul dintre competitori care a reusit sa coboare sub bariera de un minut si 35 secunde, oprind cronometrul la 1:34.921.

Britanicul l-a devansat cu 185 miimi de secunda pe germanul Nico Rosberg, topul patru fiind completat de Jenson Button (McLaren) si Michael Schumacher (Mercedes).

Polonezul Robert Kubica (Renault) continua forma buna aratata la Melbourne, clasandu-se pe cinci, la 481 miimi in spatele lui Hamilton.

Mark Webber a fost cel mai bine clasat pilot Red Bull, in spatele australianului diferentele fiind de peste o secunda in raport cu timpul de referinta.

Adrian Sutil a terminat pe sapte, in timp ce Fernando Alonso, liderul campionatului, nu a reusit decat o clasare pe locul opt chiar in ata germanului Sebastian Vettel, marele ghinionist al inceputului de an.

Dupa doua scurte incursiuni in afara circuitului, brazilianul Felipe Massa a incheiat sedinta cronometrata pe a 11-a pozitie.

Sesiunea de dimineata de la Sepang a marcat debutul in Formula 1 a doi tineri piloti, malaysianul Fairuz Fauzy luandu-i locul lui Heikki Kovalainen la Lotus, in timp ce Paul di Resta a pilotat pentru Force India.

De notat ca acesta din urma este varul mult mai cunoscutului pilot Dario Franchitti, actualul campion din seria americana Indycar.

Onlinesport


Hamilton a dominat primele antrenamente de la Sepang