Formula 1

Pole position pentru Vettel in Bahrain, Schumi pe 7

Pilotul german Sebastian Vettel va porni din prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Bahrainului, prima etapa a noului sezon de Formula 1. Iata rezultatele antrenamentelor de vineri si sambata, precum si a calificarilor. Noul sezon de Formula 1 a inceput si  pe Forum, unde este deschis subiect cu sondaj pe primul Mare Premiu. Calificarile din Bahrain au fost transmise in direct pe Onlinesport.
Echipierul de la Red Bull-Renault l-a depasit cu 141 miimi pe brazilianul Felipe Massa, acesta din urmand a porni din prima linie a grilei la revenirea in competitie.

Din linia secunda vor porni Fernando Alonso (Ferrari) si Lewis Hamilton (McLaren), diferenta dintre cei doi fiind de sase zecimi in favoarea spaniolului.

Germanul Nico Rosberg (Mercedes) si australianul Mark Webber (Red BUll) vor imparti linia a treia la start, in timp ce septuplul campion mondial Michael Schumacher (Mercedes) a fost al saptelea in urma calificarilor.

Linia a 4-a il va mai avea la start pe actualul campion mondial, britanicul Jenson Button, care nu a impresionat la debutul pentru McLaren-Mercedes.

In ultima parte a calificarilor au mai fost prezenti polonezul Robert Kubica (Renault) si Adrian Sutil (Force India), insa cei doi nu au reusit sa urce mai sus de linia a 5-a.

Primul sub linie s-a clasat veteranul Rubens Barrichello (Williams), care va porni asadar in cursa de duminica din pozitia a 11-a, pe urmatoarele doua locuri clasandu-se Vitantonio Liuzzi (Force India) si tanarul debutant Nico Hulkenberg (Williams).

Asa cum era de asteptat, cele trei echipe debutante au incheiat calificarile in coada ierarhiei, cel mai bine clasat fiind Timo Glock (Virgin), acesta reusind sa-i ia fata fostului sau coechipier de la Toyota, Jarno Trulli, acum italianul pilotand pentru Lotus.

Admis in calificari desi nu a parcurs niciun tur in antrenamentele de vineri si sambata, indianul Karun Chandhok a fost ultimul, timpul sau fiind mai slab cu peste zece secunde decat etalonul calificarilor.

Onlinesport
credit foto: flickr


Pole position pentru Vettel in Bahrain, Schumi pe 7