Formula 1

Renault se raliaza cu Ferrari si ameninta cu retragerea

Decizia FIA de a limita bugetele la 45 de milioane de euro in Formula 1 incepand cu 2010 i-a pus pe jar pe marii producatori auto implicati. Ferrari a anuntat ca se va retrage in cazul in care masurile de restrictionare financiara intra in vigoare, iar la o zi dupa a urmat si Renault.
Seful constructorului Renault, Flavio Briatore, a afirmat, miercuri, ca echipa intentioneaza sa se retraga din sezonul 2010 din Formula 1 in cazul in care FIA limiteaza bugetul, informeaza Reuters.

"In cazul in care Federatia Internationala de Automobilism mentine decizia din 29 aprilie 2009, nu avem alta alegere decat sa ne retragem din Campionatul Mondial de Formula 1 la finalul sezonului 2009", se arata intr-un comunicat oficial al Renault.

Echipa Ferrari a luat aceeasi decizie in privinta urmatorului sezon. Alti constructori care nu sunt de acord cu limitarea bugetului la 45 de milioane de euro sunt Toyota si Red Bull.

La sfarsitul lunii aprilie, FIA a anuntat noul regulament pentru 2010, care ofera echipelor libertate din punct de vedere tehnologic (eleroane fata si spate ajustabile, turatia motoarelor nelimitata) cu conditia sa aiba un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.

Echipele care nu vor respecta aceasta regula, vor putea sa continue cu cheltuielile actuale, insa vor avea reguli mult mai restrictive din punct de vedere tehnologic.


Renault se raliaza cu Ferrari si ameninta cu retragerea