Formula 1

Force India a trecut pe motoare Mercedes

Echipa Force India a renuntat la propulsoarele oferite de Ferrari pentru a fi motorizata in 2009 de germanii de la Mercedes, intelegerea dintre cele doua parti fiind confirmata in cursul zilei de luni.
In aceste conditii, monopostul VJMO2 va fi sustinut de motoare, cutie de viteze si sisteme hidraulice produse de Mercedes pentru urmatorii cinci ani.

"Suntem absolut incantati sa anuntam incheierea parteneriatului cu grupul McLaren-Mercedes si extinderea noastra ca echipa la Silverstone. McLaren si Mercedes sunt doua nume faimoase in istoria motorsportului, care au obtinut victorii importante, cel mai recent fiind probabil cel mai dramatic titlu din istoria Campionatului Mondial", a declarat Vijay Mallya, patronul echipei Force India.

Intelegerea dintre cele doua parti a intarit increderea miliardarului indian in capacitatea echipei sale de a obtine in 2010 prima victorie in Formula 1. Force India a incheiat sezonul 2008 fara a obtine niciun punct in clasament.

"Din perspectiva mea vom putea pretinde victorii abia in 2010, dar pentru 2009 as fi fericit daca am obtine puncte in mod regulat. Ar fi un pas important in dezvoltarea proiectului nostru", a mai spus Mallya.

La fel ca in 2008, echipa Force India va miza in stagiunea viitoare pe italianul Giancarlo Fisichella si pe germanul Adrian Sutil.

Onlinesport


Force India a trecut pe motoare Mercedes