Formula 1

Hamilton regreta manevra din primul viraj

Pilotul Lewis Hamilton a declarat la finalul Marelui Premiu al Japoniei ca regreta manevra din primul viraj al cursei, cand a iesit in afara circuitului incercand sa-si apere prima pozitie in fata lui Kimi Raikkonen.

Penalizat cu o trecere prin dreptul standurilor deoarece l-a fortat pe finlandezul de la Ferrari sa iasa in afara trasei ideale, Hamilton s-a vazut acrosat la randul sau de Felipe Massa, astfel ca pentru britanic cursa de la Fuji a devenit un adevarat cosmar.

Aruncat in subsolul clasamentului, liderul campionatului nu a reusit sa termine decat pe un modest loc 12, departe de pretentiile sale la titlul mondial.

''Intotdeauna nu poti decat sa privesti inapoi si sa-ti doresti ca lucrurile sa se fi petrecut altfel. Am comis o greseala si am platit pentru ea. Acest gen de lucruri se intampla, dar trebuie sa-ti pastrezi fruntea sus si sa mergi mai departe'', a declarat Hamilton pentru postul britanic ITV.

Desi a acceptat penalizarea primita in cazul erorii din primul viraj, Hamilton nu a fost de acord cu decizia comisarilor de a-i acorda aceeasi sanctiune si brazilianului Massa, pentru acrosajul din primul tur.

''Amandoi am primit aceeasi penalizare, dar eu nu am lovit pe nimeni, in timp ce el a facut-o. Pana la urma nu s-a schimbat nimic in clasament. Am pierdut doar un punct, aceasta fiind o pierdere minima. Important este nivelul competitivitatii monopostului nostru, care ne da incredere pentru urmatoarele doua curse, pe care vrem sa le castigam'', a adaugat Hamilton.

Aflat in partea superioara a plutonului, Heikki Kovalainen a vazut exact ce s-a intamplat in primul viraj, finlandezul de la McLaren considerand ca manevra coechipierului sau a fost una regulamentara.

''In mod evident Raikkonen a avut un start mai bun, la fel si eu. Kimi l-a depasit intr-o prima faza pe Lewis, pentru ca apoi acesta sa revina in lupta pentru prima pozitie. Ambii s-au apropiat foarte mult, si eu am venit aproape de ei. Nu stiu...am crezut ca este doar o abordare obisnuita a primului viraj''.

Retras din cursa in turul 17 din cele 67 programate, Kovalainen a adaugat: ''Cred ca motorul a cedat si nu stiu ce ar fi putut conduce la un asemenea deznodamant, pentru ca fiabilitatea a fost fantastica anul acesta''.

Onlinesport



Hamilton regreta manevra din primul viraj