Formula 1

A murit Paul Newman

Vedeta a filmului american si antreprenor in sporturile cu motor, Paul Newman a incetat din viata la varsta de 83 de ani, dupa o lunga lupta cu cancerul.
Newman era coproprietar al echipei Newman/Haas/Lanigan. El a fost pilot intre anii 1970 si 1980.

A murit linistit, la el acasa,  in Westport, Connecticut, alaturi de sotia sa Joanne Woodward si de cele cinci fiice. Newman a cerut sa paraseasca spitalul in care tratamentul nu mai dadea roade si sa traiasca ultimele saptamani de viata acasa.

"Arta lui Paul Newman era actoria. Pasiunea sa erau cursele. Iubirea sa erau familia si prietenii. Iar inima si sufletul sau erau dedicate lumii, pe care dorea sa o faca mai buna", suna declaratia data presei duminica de Fundatia Newman.

"Paul avea o credinta febrila in rolul pe care norocul si intamplarea le joaca in viata fiecaruia. Era constient de norocul pe care l-a avut el in viata, incepand cu faptul ca s-a nascut in Amernica. De asemenea, stia cat nenoroc au alti oameni. In spiritul caracterului sau s-a aplecat in liniste, devotat, in a balansa lucrurile pe aceasta lume".

Cu o saptamana inainte sa moara, Newman i-a daruit masina sa Ferrari unui prieten apropiat. Fetele sale s-au aratat revoltate de acest gest, pentru ca nu acceptau ca tatal lor avea sa moara.

Actiunile filantropice si donatiile lui Paul Newman au fost facute in toata lumea, iar multi copii care traiau in conditii inumane au beneficiat de actiunile fundatiei "Hole in the Wall" (Gaura din zid) pe care el o fondase in urma cu 20 de ani.

Paul Newman ramane si un mare actor al lumii, pentru prezenta sa plina de talent si carisma.

Onlinesport


A murit Paul Newman