Formula 1

Ron Dennis va ataca Ferrari si Renault in fata FIA

Cotidianul Marca scrie, in editia de luni, ca patronul McLaren-Mercedes, Ron Dennis, va ataca in fata Consiliului Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) echipele Renault si Ferrari, pe care le va acuza de ilegalitati.

"Ron Dennis s-a saturat si dupa ce a plans ca niciodata in viata sa, in urma performantei de la Monza, prima dubla McLaren pe circuitul italian, acum pregateste un raport in care vrea sa dezvaluie o serie de secrete, la audierea de joi, de la Paris", scrie Marca.

Potrivit sursei citate, Flavio Briatore, patronul de la Renault, l-a vizitat, vinerea trecuta, pe Dennis, pentru a-l asigura ca nu are nicio legatura cu redeschiderea anchetei FIA si a incercat sa faca pace, insa Ron Dennis nu a acceptat. "Se pare ca in mainile lui Dennis a ajuns un secret de neconfesat de la Renault, o posibila ilegalitate, care ar putea provoca excluderea imediata din CM a echipei franceze. Ron, convins ca Briatore este implicat in cazul de spionaj, este dispus sa moara omorand si vrea sa traga dupa el tot ce poate", noteaza Marca.

Al doilea raport pe care Ron Dennis il pregateste pentru a-l prezenta in fata FIA este impotriva Ferrari. "Dennis detine multe informatii despre echipa italiana si se spune ca are si o lista considerabila de elemente tehnice si mecanice complet ilegale. De asemenea, se spune ca a primit sfaturi chiar de la Nigel Stepney, seful mecanicilor de la Ferrari, cel despre care se afirma ca a furat dosarul de 780 de pagini care a trecut la inginerul de la McLaren, Mike Coughlan", noteaza Marca.

In data de 26 iulie, Consiliul Mondial al FIA a decis sa nu impuna sanctiuni echipei McLaren, nici in plan sportiv, nici pecuniar, desi s-a confirmat ca cei de la McLaren au intrat in posesia unor documente confidentiale apartinand echipei Ferrari. FIA a mentionat insa ca, in cazul in care in viitor se va demonstra ca aceste informatii au fost utilizate in detrimentul competitiei de Formula 1, Consiliul Mondial isi rezerva dreptul de a convoca din nou echipa McLaren, "care ar putea risca sa fie exclusa nu numai din sezonul 2007 al CM de F1, ci si din sezonul 2008".

FIA a anuntat, miercurea trecuta, ca a primit noi dovezi referitoare la cazul de spionaj dintre McLaren si Ferrari, reprezentantii echipei germano-britanice fiind convocati pentru sedinta Consiliului Mondial al forului, programata la 13 septembrie in locul Comisiei de Apel.

FIA a deschis o ancheta in luna iulie, dupa ce inginerul Nigel Stepney de la Ferrari a fost acuzat de "Scuderia" ca a trimis documente confidentiale unui omolog de la McLaren-Mercedes, Mike Coughlan, cei doi fiind concediati ulterior de echipele lor.

Mediafax



Ron Dennis va ataca Ferrari si Renault in fata FIA