Champions League

Bayern elimina Real Madrid si merge in finala dupa noua penaltiuri de infarct

Bayern Munchen a reusit sa produca surpriza pe Santiago Bernabeu. Bavarezii s-au calificat in finala Ligii Campionilor dupa ce au trecut la loviturile de departajare de Real Madrid si o vor intalni in finala pe Chelsea. Madrilenii s-au impus pe durata timpului regulamentar cu 2-1, s-a ajuns in prelungiri si apoi la penaltiuri, unde cei mai importanti jucatori ai Realului au clacat, iar Bayern a castigat cu 3-1. Scorul general al dublei a fost 6-4 in favoarea bavarezilor. Pe durata timpului regulamentar, arbitrul Kassai a comis numeroase erori in favoarea Realului, dar nu a fost suficient. Bayern o va intalni in finala pe Chelsea.
Infranta in meciul tur, Real Madrid nu putea visa la un start mai bun de meci decat cel pe care l-a avut miercuri seara pe Santiago Bernabeu.

Dupa primul sfert de ora, scorul era deja 2-0 in favoarea madrilenilor, calificarea parea o simpla formalitate, insa emotiile nu i-au parasit pe madrileni deloc, ba dimpotriva, totul s-a transformat intr-un cosmar.

Pe fondul unui start in forta, Cristiano Ronaldo a reusit sa deschida scorul in minutul 6, din lovitura de pedeapsa. Spre deosebire de rivalul sau de la Barcelona, Ronaldo a tras plasat din penalty, in stanga portarului.

Lovitura de pedeapsa acordata in urma unui hent al lui Alaba la un sut al lui Di Maria ridica insa semne de intrebare. Mingea a lovit mana jucatorului de la Bayern, insa este greu de zis daca decizia arbitrului Victor Kassai a fost corecta intrucat Alaba se afla intr-un plonjon cu tot corpul si nu doar cu mana.

Imediat dupa golul lui Ronaldo, Bayern a avut o sansa uriasa de a egala, insa Arjen Robben, cel care i-a ingropat pe bavarezi si in campionat prin ratarile din meciul cu Borussia Dortmund, a ratat singur din cinci metri, dupa o centrare perfecta a lui Alaba.

Bayern a mai ratat o sansa, prin Gomez, al carui sut a fost parat de Casillas, pentru ca din minutul 15 scorul sa devina 2-0 in favoarea gazdelor.

Realul a punctat prin acelasi Cristiano Ronaldo, dupa o noua faza controversata. Portughezul a primit in marginea careului de la Ozil si a sutat pe langa Neuer, golul fiind validat desi Ronaldo se afla in pozitie de offside.

Totusi, jocul din primul sfert de ora nu a aratat o diferenta intre cele doua echipe precum cea de pe tabela de marcaj, Bayern fiind destul de prezenta in joc.

S-a facut dreptate in minutul 26, cand Bayern a reintrat in cartile calificarii dupa un penalty acordat pentru un fault comis de Pepe asupra lui Mario Gomez. Bavarezii au cerut direct cartonas rosu pentru impingerea lui Pepe, dar arbitrul a acordat doar corner. Robben s-a revansat si a punctat pentru 1-2, scor care ar fi dus meciul in prelungiri.

Golul primit i-a determinat pe madrileni sa declanseze un nou asalt, insa acesta a fost scazut in intensitate. Real a mai avut doua ocazii pana la pauza, prin Ronaldo si Benzema, ambii cu suturi pe langa poarta.

In schimb, prima parte s-a incheiat cu o noua decizie controversata a arbitrului maghiar luata impotriva celor de la Bayern.

In prelungirile primei reprize, sutul lui Robben din lovitura libera a fost deviat cu mana de Pepe, dar arbitrul nu le-a acordat nemtilor un penalty. Faza a fost asemanatoare cu cea din care Real a primit lovitura de la 11 metri din minutul 5.

Dupa 45 de minute de foc, partea secunda a avut o desfasurare diametral opusa,  presiunea punandu-si tot mai mult amprenta pe evolutia celor 22 de jucatori.

Nici o grupare nu si-a mai asumat riscuri, Real Madrid a parut lipsita de prospetime fizica, iar Bayern a avut posesia pana la finalul timpului regulamentar.

Bavarezii puteau chiar sa obtina biletele pentru finala in minutul 86, cand Gomez a primit in centrul careului, insa s-a miscat greoi si s-a trecut astfel la prelungiri.

Echilibrul a atins cote alarmante pe durata celor doua reprize de prelungiri, care nu au starnit nici o emotie pentru fanii celor doua echipe. Dupa 30 de minute sterse, s-a trecut la executarea penaltiurilor.

Loviturile de departajare au fost mai ceva ca ruleta ruseasca. Alaba a punctat primul pentru nemti, in timp ce Ronaldo a sutat modest si Neuer a aparat. A urmat un nou gl al bavarezilor, prin Gomez, si o ratare identica a Realului, prin Kaka.

Kroos a marit dramatismul, ratand pentru Bayern, iar Xabi Alonso a readus sperantele in tabara madrilenilor. Nu a fost insa suficient, intrucat, desi Casillas a aparat sutul lui Lahm, Sergio Ramos a sutat mult peste poarta si i-a permis lui Schweinsteiger sa o trimita pe Bayern in finala.

Mourinho a asteptat in genunchi desfasurarea loviturilor de departajare, iar apoi a parasit rapid scena.

Bayern Munchen s-a calificat astfel dupa ce a castigat cu 4-3 dupa loviturile de departajare (6-4 la general) si o va intalni in finala de pe 19 mai pe Chelsea, chiar pe Allianz Arena.

Onlinesport


Bayern elimina Real Madrid si merge in finala dupa noua penaltiuri de infarct