Champions League

Cifre interesante inaintea semifinalei Barcelona-Chelsea

Barcelona primeste, marti seara, vizita celor de la Chelsea in mansa retur a semifinalelor Ligii Campionilor, iar londonezii pornesc la adapostul victoriei la limita din tur, scor 1-0. Vedeti mai jos o statistica interesanta inaintea partidei de pe Nou Camp.
Formatia catalana nu a mai pierdut pe teren propriu in cupele europene de 15 meciuri, ultima infrangere fiind suferita in fata rusilor de la Rubin Kazan, scor 1-2, in octombrie 2009.

De atunci si pana in prezent echipa pregatita de Pep Guardiola a castigat 13 meciuri si a remizat in alte doua confruntari. Barcelona a marcat 18 goluri in cinci meciuri disputate pe teren propriu in actualul sezon de Liga Campionilor.

Chelsea, de cealalta parte, a castigat doar trei din ultimele 15 meciuri disputate in deplasare contra echipelor spaniole. Chiar si asa londonezii sunt neinvinsi in ultimele sapte vizite in Spania, ultima infrangere datand din sezonul 2006/07, cand Chelsea a pierdu cu 1-0 pe terenul celor de la Betis Sevilla.

O eventuala calificare in finala de la Munchen ar face din Barcelona primul club care se califica in doua finale consecutive dupa Manchester United in 2008 si 2009. Pana acum nicio echipa nu a reusit sa-si apere Liga Campionilor in actualul format, iar AC Milan este ultima echipa care a cucerit de doua ori la rand Cupa Campionilor Europeni (1989 si 1990).

Sapte jucatori sunt in pericol de a rata finala in eventualitatea in care primesc un cartonas galben marti seara. De la Barcelona Puyol si Mascherano se afla in aceasta situatie, in timp ce Cole, Ivanovic, Maireles, Luiz si Ramires sunt amenintati de la Chelsea.

Recordul Barcelonei in meciurile cu formatiile engleze este urmatorul: 24 de victorii, 18 remize si 17 infrangeri. Chelsea are 14 victorii contra echipelor spaniole, zece egaluri si sase infrangeri.

Onlinesport


Cifre interesante inaintea semifinalei Barcelona-Chelsea