Champions League

Brandao califica pe Marseille in sferturi dupa 19 ani

Atacantul brazilian Brandao a inceput meciul de pe Giuseppe Meazza ca rezerva, dar l-a incheiat in gloie fiind marcatorul golului prin care Olympique Marseille s-a calificat din nou dupa 19 ani in sferturile Ligii Campionilor. Internazionale Milano s-a impus in cele din urma cu 2-1, cu un gol marcat de Pazzini din penalty la ultima faza a meciului cand zarurile erau deja aruncate. Cristian Chivu nu a evoluat pentru Inter fiind suspendat. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
La adapostul victoriei la limita din tur formatia pregatita de Didier Deschamps a inceput mai bine returul de la Milano si a fost mai prezenta in joc in primele minute.

Cu toate acestea primele ocazii au aparut la cealalta poarta, unde Mandanda a facut adevarate minuni pentru a pastra tabela nemodificata.

Sneijder a deschis seria ratarilor pentru Internazionale in minutul 9, cand a fost gasit liber in sase metri, dar nu a reusit sa suteze decat in portarul de rezerva al nationalei Frantei.

Trei minute mai tarziu acelasi Mandanda respinge in extremis din fata lui Milito, care a reluat in mod curios cu pieptul din cativa metri.

Marseille a replicat prin lovitura de cap a lui Remy din minutul 19, insa mingea trimisa de internationalul francez a trecut pe langa poarta.

Prima repriza avea sa se incheie cu o lovitura libera pentru gazde si cu mingea sutata de Sneijder spre coltul scurt aparata de Mandanda.

Cu Pazzini in locul lui Forlan, jucator care a iesit prea putin in evidenta in prima parte, Internazionale a presat mai mult in repriza secunda, insa ocaziile clare de gol au lipsit.

Singura faza notabila a fost un sut expediat de Stankovic peste poarta din lovitura libera in minutul 68, pentru ca Marseille sa replice printr-o lovitura de cap neasteptata a lui Diarra patru minute mai tarziu. Julio Cesar a respins in corner cu un reflex salvator.

Gazdele au deschis in cele din urma scorul in minutul 76 prin Milito la o balbaiala in careul francezilor. Mingea a ajuns in cele din urma la cel supranumit Principele si acesta a reluat din cinci metri pe langa Mandanda.

Deschamps a schimbat in minutul 86 si l-a trimis in teren pe Brandao ca solutie disperata de a evita nedoritele prelungiri. Si brazilianul nu si-a dezamagit antrenorul si suporterii, marcand in al doilea minut suplimentar.

A fost o degajare lunga a lui Mandanda, fundasul Lucio a sarit gresit pe langa balon si astfel mingea a ajuns la Brandao, care l-a invins pe Julio Cesar cu un sut plasat.

Imediat interistii s-au aruncat in atac si Mandanda l-a faultat pe Pazzini in postura de ultim aparator. Al doilea galben si implicit rosu pentru portarul francez, iar gazdele au primit lovitura de la 11 metri.

Pazzini a transformat pentru o victorie de palmares, a 50-a pentru Internazionale in Liga Campionilor, insa bucuria cea mare a fost de partea celor de la Marseille.

Dupa 19 ani formatia franceza ajunge din nou intre cele mai bune opt echipe ale Europei.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Brandao califica pe Marseille in sferturi dupa 19 ani