Champions League

Milan distruge Arsenal

Doar un miracol i-ar mai salva pe baietii lui Arsene Wenger dupa umilinta pe care au suferit-o pe San Siro. AC Milan s-a impus cu 4-0 in prima mansa a optimilor de finala si este ca si calificata in faza urmatoare a competitiei.
O intalnire intre doua echipe cu profil ofensiv nu putea sa inceapa altfel decat cu actiuni la ambele porti. Milan si Arsenal au oferit o partida intensa, la capatul careia experienta si valoarea si-a spus cuvantul.

Dupa doar zece minute, Milan a primit o lovitura grea, Seedorf fiind nevoit sa paraseasca terenul accidentat. Locul sau a fost luat de Emanuelson, care a arat centrul terenului.

Milanezii nu au acuzat accidentarea olandezului, iar "Printul" Boateng a deschis scorul in minutul 16, cum altel?, decat cu o executie spectaculoasa.

Ghanezul a preluat excelent pe piept in suprafata de pedeapsa si a sutat imparabil sub bara transversala, fara sanse pentru Szczesny.

Arsenal a incercat sa revina, dar Milan a pus imediat stapanire pe joc si a reusit sa majoreze avantajul in minutul 38.

Ibrahimovici, in forma maxima in aceasta intalnire, a patruns superb in banda stanga si i-a pus mingea pe frunte lui Robinho pentru un 2-0 pe care scria calificare.

Pana la pauza, Milan a mai cerut un penalty, dar putea sa duca scorul la 3-0 la o sansa uriasa de Boateng, care a trimis pe langa desi se afla singur cu portarul.

Partea secunda a inceput cu un nou gol din partea italienilor. Robinho a sutat perfect din marginea careului si a transat in mare masura soarta acestei "duble".

Arsenal a picat total dupa primirea acestui gol, englezii nereusind sa creeze mare pericol la poarta lui Abbiati.

Mai mult, cu zece minute inainte de final, Ibrahimovici a fost doborat in careu, iar suedezul si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor.

Returul va avea loc peste doua saptamani, la Londra. Saptamana viitoare sunt programate celelalte doua partide din optimi, Napoli-Chelsea si TSKA Moscova-Real Madrid.

Onlinesport


Milan distruge Arsenal