Champions League

Barcelona castiga Grupa H dupa 3-2 cu Milan pe San Siro

FC Barcelona si-a respectat statutul de principala favorita a partidei cu AC Milan si campionii Europei s-au impus cu 3-2 in deplasare prin autogolul lui Van Bommel si reusitele lui Messi din penalty, respectiv Xavi in partea secunda. Pentru gazde au egalat de fiecare data Ibrahimovic si Boateng, ultimul cu o super executie. Barcelona merge in optimi de pe primul loc in Grupa H, in timp ce Milan termina pe pozitia secunda.
Echipa spaniola a deschis scorul in minutul 15, dupa ce Milan incepuse mai bine, cu un joc agresiv in jumatatea adversa.

Messi i-a trimis in stanga lui Keita, care la randul sau a centrat pe jos in fata portii pentru Xavi. Balonul nu a mai ajuns la micutul mijlocas spaniol, pentru ca Van Bommel a reluat nefericit in propria poarta.

Milan a acuzat socul primirii golului si Barcelona a pus stapanire pe joc. Pe un accentuat fond de dominare din partea campionilor Europei, Abiatti si-a salvat echipa in minutul 18 la sutul lui Thiago Alcantara.

Gazdele au replicat dupa numai un minut prin Robinho, care a reluat din doar trei metri peste poarta. A fost o faza creata de Ibrahimovic, jucator aflat in prim plan din cauza diferendului cu Pep Guardiola, tehnicianul Barcelonei.

Atacantul suedez ajuns la Milan tocmai de la Barcelona in 2010 a restbilit egalitatea in minutul 21, cand a sutat pe sub Valdes, dupa o pasa cu exteriorul trimisa de Seedorf.

Barcelona putea reveni in avantaj dupa doar doua minute, Messi reluand in transversala din sase metri.

Oaspetii au obtinut o lovitura de la 11 metri in minutul 30, dupa ce mijlocasul Xavi a cazut usor in duel cu Acquilani.

Messi a transformat in doi timpi, dupa ce prima incercare a fost invalidata de centralul Stark, dupa ce atacantul argentinian s-a oprit inaintea sutului.

Catalanii au ratat in minutul 33 sansa golului trei, dupa ce Villa a patruns pe stanga si a sutat puternic direct in Abbiati.

Jocul s-a incins in finalul reprizei si Boateng a ratat la randul sau o buna ocazie in minutul 38, cand Valdes a scos sutul sau din voleu.

Massimiliano Allegri, tehnicianul Milanului, a mutat la pauza in compartimentul ofensiv, trimitandu-l in teren pe Pato in locul lui Robinho.

Milan a reusit egalarea dupa numai sase minute, ghanezul Boateng avand o finalizare fabuloasa. Mai intai a preluat spectaculos in marginea careului, dupa care si-a trimis mingea cu calcaiul pe langa Abidal, pentru a-l invinge in cele din urma pe Valdes cu un sut la coltul scurt.

Contrar cursului jocului si intr-un moment in care Milan parea ca domina ostilitatile, Messi a inventat o pasa de geniu pentru Xavi, care a finalizat din dreptului punctului cu var de la 11 metri pentru 2-3.

Pana la final jocul a scazut in intensitate si gazdele nu au mai reusit sa puna in pericol poarta adversa in pofida schimbarilor efectuate de Allegri.

Barcelona a tinut de balon si a mentinut avantajul cu un pragmatism care i-ar face invidiosi pana si pe italieni.

In urma acestui rezultat s-au risipit si ultimele dileme din Grupa H in ceea ce priveste ordinea primelor doua clasate, Barcelona transand lupta pentru locul intai.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Barcelona castiga Grupa H dupa 3-2 cu Milan pe San Siro