Champions League

Manchester City, rapusa de Napoli langa Vezuviu

Echipa italiana Napoli a luat o optiune serioasa pentru calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce a invins, marti seara, pe Manchester City, cu 2-1 (1-1), intr-un meci disputat pe San Paolo in cadrul Grupei A. Edison Cavani a reusit o dubla pentru gazde, in timp ce Mario Balotelli a marcat pentru liderul din Premier League.
Manchester City a avut un inceput mai bun de partida, liderul din Premier League impunandu-si jocul de pase inca din primul minut.

Pe acest fond prima ocazie a venit in minutul 7, cand Kolarov l-a gasit bine pe Balotelli in marginea careului, iar atacantul italian a sutat putin pe langa poarta.

Replica gazdelor nu a intarziat sa apara si Hamsik l-a incercat pe Hart cu o lovitura de cap din centrul careului.

Impinsi de la spate de vulcanicul public prezent pe San Paolo, napoletanii au mai amenintat poarta engleza si in minutul 11, cand Cavani a sutat in forta pe langa poarta dupa o frumoasa faza colectiva.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 17, cand acelasi Cavani a reluat pe spate o minge venit din corner si l-a pacalit pe Hart la coltul scurt.

Napoli s-a retras in propria jumatate dupa marcarea golului si cei de la City au profitat in minutul 34 de o eroare a lui Aronica, reusind sa restabileasca egalitatea pe tabela.

Fundasul gazdelor a gafat nepermis, mingea a ajuns la Silva care a sutat in forta. Portarul De Sanctis a respins in fata pana la Balotelli, care a indeplinit o simpla formalitate.

Napoli a inceput mai bine partea secunda si Cavani a reusit dubla in minutul 50. Dossena a urcat pe stanga in careul advers, dupa care a intors mingea in careu pentru Cavani, care a reluat din prima fara speranta pentru Hart.

In ultima parte a meciului s-a jucat pe contre, cu ratari importante de ambele parti. Mai intai Lavezzi a fost blocat de portarul Hart in minutul 70, dupa ce argentinianul scapase de marcajul lui Kompany.

Gazdele au irosit o noua sansa de a inchide meciul in minutul 77, cand Hamsik a sutat in bara.

Dupa doua minute a fost randul lui Balotelli sa rateze o mare ocazie. Excelent angajat in careu de Toure, atacantul italian a fost blocat de portarul De Sanctis.

Jocul s-a mutat cu repeziciune la cealalta poarta, unde Maggio nu l-a putut invinge pe Hart intr-o faza de unu contra unu.

Balotelli a ratat o noua mare ocazie in minutul 83. Nasri a centratat de pe dreapta si italianul a reluat cu capul peste poarta.

Oaspetii au fortat egalarea si Kun Aguero a cautat coltul scurt in minutul 86 cu un sut in diagonala. De Sanctis s-a opus si a trimis in corner.

In cealalta partida a Grupei A, Bayern Munchen a invins lejer pe Villarreal, cu 3-1, prin golurile marcate de Frank Ribery, de doua ori, si Mario Gomez. Pentru echipa spaniola a redus din diferenta dupa pauza De Guzman.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Manchester City, rapusa de Napoli langa Vezuviu