Champions League

Real Madrid obtine calificarea in optimi cu dubla lui Ronaldo

Echipa pregatita de Jose Mourinho a predat, miercuri seara, pe Stade Gerland din Lyon, o noua lectie de fotbal pragmatic. Cristiano Ronaldo a marcat ambele goluri ale formatiei spaniole din faze fixe si Real Madrid isi pastreaza procentajul maxim. 12 puncte din tot atatea posibile si niciun gol primit in patru meciuri. Meciul de pe Gerland a fost in direct pe Onlinesport.ro
Devenit deja un clasic al Ligii Campionilor, meciul dintre Olympique Lyon si Real Madrid a inceput intr-un ritm alert, cu actiuni in viteza la ambele porti.

Prima sansa a apartinut gazdelor, Briand testand vigilenta lui Casillas cu un sut de la 30 de metri.

Madrilenii au replicat prin Benzema, atacantul transferat tocmai de la Lyon fiind blocat in extremis de Cris in marginea careului la o faza limita pentru apararea gazdelor.

Echipa lui Jose Mourinho a trecut cel mai aproape de gol in minutul 11, cand Ozil i-a pasat ideal lui Benzema, care insa nu l-a putut invinge pe Lloris cu un sut la coltul scurt.

Acelasi Benzema a obtinut lovitura libera in minutul 24, oferindu-i lui Cristiano Ronaldo sansa deschiderii scorului. Internationalul portughez a sutat sec in dreapta lui Lloris si tabela se modifica in dreptul Realului.

Lyon a iesit mai mult la joc in ultimele minute ale primei reprize, dar dominarea sterila a gazdelor nu a avut niciun efect pe tabela de marcaj.

Real a continuat sa joace economicos in partea secunda, pragmatismul impus de Mourinho dovedindu-se inca o data extrem de eficient.

Ozil a combinat in minutul 69 cu Ronaldo in careul advers si acesta din urma a obtinut lovitura de la 11 metri. Tot el a transformat precis si Real isi dubla avantajul pe Gerland.

Cea mai mare ocazie a gazdelor a fost ratata de Briand in minutul 78, cand acesta a reluat in bara dupa un corner de pe dreapta.

Gazdele puteau marca golul de onoare in minutul 89, cand acelasi Briand l-a surprins pe picior gresit pe Sergio Ramos, dar nu a nimerit cadrul portii singur cu Casillas.

In urma acestei infrangeri formatia Olympique Lyon a pierdut primul meci pe teren dupa o serie impresionanta de 24 de meciuri fara infrangere in toate competitiile.

Ajax Amsterdam a oferit un recital de goluri in cealalta partida a Grupei D, lancierii impunandu-se pe ArenA cu 4-0 in fata codasei Dinamo Zagreb.

Fundasul dreapta Van der Wiel a deschis scorul in minutul 20, celelalte goluri fiind marcate de Sulejmani (25’), de Jong (66’) si Lodeiro (90+2).

Real Madrid ramane pe primul loc cu punctaj maxim (12 puncte) si fara gol primit in patru meciuri. Ajax a urcat pe locul doi cu sapte puncte si urmeaza sa-si dispute calificarea in optimi cu Lyon.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Real Madrid obtine calificarea in optimi cu dubla lui Ronaldo