Champions League

Lucescu: "Mi-ar placea sa jucam cu Inter sau Roma"

Antrenorul formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat, vineri, la sosirea în tara, ca i-ar placea ca echipa sa sa întâlneasca Internazionale Milano sau AS Roma în optimile de finala ale Ligii Campionilor, chiar daca acolo evolueaza jucatori români.

"Eu as vrea sa picam cu Roma. Sunt trei echipe italienesti pe locurile doi. Deci sunt 40 la suta sanse sa jucam cu o echipa din Italia. Mi-ar placea si Inter, si Roma, chiar daca sunt români acolo. Este o competitie oficiala importanta. Dar vom vedea ce va fi la tragerea la sorti, atunci aflam cine cu cine va încrucisa armele", a spus Lucescu pe Aeroportul Baneasa - Aurel Vlaicu.

Tehnicianul considera ca este important faptul ca patru jucatori români, Rat, Chivu, Lobont, Deac, au ajuns cu echipele lor de club în optimile Ligii Campionilor. "Pentru fotbalul românesc este foarte important ca acesti jucatori sa reuseasca în competitiile internationale. Va exista astfel o permanenta dorinta de depasire a performantelor acestor jucatori, pentru ca vor veni tineri din urma care sigur vor dori sa faca si ei acelasi lucru", a explicat antrenorul formatiei ucrainene.

Chiar daca a calificat Sahtior Donetk în premiera în primavara Ligii Campionilor, Mircea Lucescu sustine ca nu a facut nimic special. "Exista multa multumire pentru ca pentru prima oara în istoria lor s-au calificat în primavara Ligii Campionilor. Nu am facut nimic special. E un pas înainte fata de ce s-a reusit în 2009, pentru ca este totusi o alta competitie. Trebuia sa facem acest pas, am reusit jucând foarte bine si obtinând niste rezultate absolut meritorii", a adaugat el.

Lucescu a mentionat ca fundasul Razvan Rat a intrat în istoria clubului Sahtior Donetk prin golul înscris în partida cu Sporting Braga. "Rat a jucat bine, a marcat un gol si a dat o pasa de gol. Si el si Srna (n.r. - Darijo Srna) în zonele laterale au calitati pentru a decide rezultatul unui joc. De aceea am insistat la pauza destul de tare în ceea ce priveste participarea lui la faza ofensiva. A facut-o foarte bine, a marcat, a intrat în istoria Donetkului cu golul cu numarul 100 în Liga Campionilor", a precizat Mircea Lucescu.

Echipa Sahtior Donetk a obtinut calificarea în optimile de finala ale Ligii Campionilor de pe primul loc al Grupei H dupa victoria cu scorul de 2-0, înregistrata, miercuri seara, pe propriul teren, în fata formatiei Sporting Braga. Fundasul Razvan Rat a deschis scorul în minutul 78, iar apoi i-a pasat decisiv lui Luiz Adriano, autorul golului doi, din minutul 84.

Mediafax



Lucescu: "Mi-ar placea sa jucam cu Inter sau Roma"