Champions League

Presa portugheza: "Mourinho, rege la Madrid", "imparatul", "regele Europei"

"Împaratul" Jose Mourinho ridicând trofeul Ligii Campionilor, "regele Europei" pe gazonul de pe stadionul Santiago Bernabeu: "The Special One" apare, duminica, pe prima pagina în întreaga presa portugheza, dupa ce a câstigat, pentru a doua oara, cea mai importanta competitie intercluburi europeana.

"Victoria împaratului" (A Bola), "Cel mai mare" (O Jogo), "Regele Europei... înainte de a ajunge «Real» (regal)" (Record)... Chiar si în editia electronica a jurnalului Diario Economico este subliniata pe prima pagina reusita tehnicianului portughez, care a câstigat Liga Campionilor cu Internazionale Milano.

"«The Special One» este un învingator (...) Cu un ego la fel de mare ca ambitia sa", scrie Diario de Noticias, care mentioneaza ca portughezul originar din Setubal a devenit, la 47 de ani, "al treilea antrenor din istorie care a câstigat LC cu doua echipe diferite si continua sa-si întareasca legenda".

"Mourinho, încoronat rege la Madrid", a titrat Correio da Manha, care considera ca tehnicianul a încheiat, sâmbata seara, "un ciclu perfect".

Jurnalul A Bola ilustreaza mândria nationala dupa reusita lui Mourinho, publicând o fotografie cu tehnicianul având în mâna drapelul Portugaliei.

"Mourinho a intrat în galeria miturilor (...) o galerie unica în istoria fotbalului", precizeaza si Record. Nu stiu ce mai poate face pentru a-i face pe sceptici sa taca", adauga un editorialist al cotidianului sportiv.

Presa portugheza nu are îndoieli ca Jose Mourinho va fi, în sezonul viitor, antrenorul echipei Real Madrid. "S-a facut. Mourinho a spus «Da» Realului. Mourinho, al treilea antrenor care a câstigat Liga Campionilor cu doua echipe diferite, va deveni unic în 2011, daca o va duce pe Real Madrid catre al zecelea trofeu în competitie", scrie O Jogo.

Presa italiana, care a avut relatii tensionate cu Jose Mourinho, recunoaste meritele tehnicianului si îi aduce acestuia un omagiu. Nici jurnalele din Italia nu au îndoieli ca Mourinho va pleca de la Inter.

"Mourinho nu poate face mai mult de atât. Exista o munca infinita în spatele unui succes de acest tip", precizeaza Corriere della Sera, manifestându-si entuziasmul fata de "echipa cel mai bine organizata din lume", care a oferit "un spectacol de precizie si de suflet".

Sub o fotografie a tehnicianului Jose Mourinho varsând câteva lacrimi, Corriere asigura ca "este un adio dupa un triumf, deci un adio perfect".

La Repubblica îi acorda un "10 cu felicitari" lui Mourinho si mentioneaza ca sunt trei de "M" care si-au pus amprenta asupra sezonului deosebit realizat de Internazionale Milano: Mourinho, presedintele Moratti si Milito.

"Cupa Italiei, scudetto si acum Liga Campionilor: o tripla istorica", a titrat pe prima pagina cotidianul Gazzetta dello Sport, deasupra unei fotografii cu capitanul Javier Zanetti ridicând trofeul LC. "Milito o zdrobeste pe Bayern. Mou (n.r. - Mourinho) lacrimi si adio", mentioneaza jurnalul aparut cu pagini roz, aducându-le un omagiu protagonistilor serii de sâmbata la Madrid.

"Incredibilul" si "stratosfericul" argentinian a primit nota 10+ din partea jurnalului sportiv, care subliniaza ca Milito a înscris si golul victorie în finala Cupei Italiei si pe cel care i-a adus echipei Inter titlul national, în urma cu o saptamâna0

"Inter, un mit", a tittrat pe prima pagina Corriere dello Sport, alt cotidian sportiv din Italia, care aminteste ca nicio alta echipa italiana, nici macar Juventus sau AC Milan, nu a câstigat Cupa, campionatul Italiei si Liga Campionilor în acelasi sezon.

La Stampa noteaza ca "Milito a dus-o pe Inter pe acoperisul Europei" si ca Mourinho "pleaca dupa o tripla istorica", "Italia îi multumeste", adauga jurnalul.

Formatia italiana Internazionale Milano, cu românul Cristian Chivu în teren pâna în minutul 68, a câstigat Liga Campionilor, dupa ce a învins, sâmbata, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, echipa germana Bayern Munchen, scor 2-0 (1-0), în finala competitiei.

Mourinho a devenit astfel al treilea antrenor din istorie care a câstigat Liga Campionilor de doua ori, cu echipe diferite, FC Porto în 2004, respectiv Internazionale Milano în 2010.

Mediafax



Presa portugheza: "Mourinho, rege la Madrid", "imparatul", "regele Europei"