Champions League

Mourinho: "Despre Real Madrid stiu doar istoria si vestiarul"

Tehnicianul echipei Internazionale Milano, Jose Mourinho, a declarat, vineri, ca finala Ligii Campionilor, pe care formatia sa o va disputa cu Bayern Munchen, este un El Dorado al fotbalului si a precizat ca va lua o decizie în privinta viitorului sau saptamâna viitoare. El a spus, la prima sa conferinta de presa de pe Santiago Bernabeu, ca despre Real stie doar istoria si vestiarul.

"Despre Real Madrid stiu doar istoria si vestiarul. Nu stiu nimic despre filosofia sa de joc, nimic, si nici nu ma gandesc la ea", a spus Mou pe Bernabeu. "Consider ca finala Ligii Campionilor este un El Dorado al fotbalului".

Jose Mourinho a precizat ca de la tehnicianul echipei Bayern Munchen, Louis Van Gaal, a învatat pe durata unei colaborari de trei ani ca trebuie sa munceasca mult pentru a câstiga. "Nu l-am uitat. Este o persoana extraordinara", a adaugat el.

Tehnicianul a spus ca deocamdata se gândeste doar la finala LC, nu si la viitorul sau, în contextul în care presa internationala scrie ca ar putea ajunge la Real Madrid. "Atunci când joci o finala de Liga Campionilor, te gândesti doar la aceasta. Sa joci finala este un vis, însa nu o obsesie. Mâine (n.r. - sâmbata), dupa meci, se va termina pentru toti. Vacante la mare, la munte, iar apoi Cupa Mondiala. În cee ce priveste viitorul meu, voi lua o decizie saptamâna viitoare. Nu se poate lua o decizie dupa un meci. La ultimul meu meci la FC Porto, în 2004, stiam ca voi fi antrenorul echipei Chelsea. Nu va fi la fel mâine", a adaugat el.

Mourinho considera meciul de sâmbata cel mai important, deoarece întotdeauna pentru el partida pe care echipa sa urmeaza sa o dispute este cea mai importanta. "Este cel mai important pentru ca este urmatorul. Meciul care urmeaza este întotdeauna cel mai important pentru mine. Aceasta este ultima partida a sezonului si este cea care ne poate oferi un trofeu important. Este normal sa îmi doresc victoria. Va fi un meci fantastic pentru fani", a explicat tehnicianul portughez.

Jose Mourinho a declarat ca are încredere ca arbitrajul va fi corect la finala de sâmbata: "Acum nu conteaza problemele de arbitraj din meciurile trecute. Mâine Inter vrea sa câstige, Bayern vrea sa câstige si arbitrii vor sa câstige. Este ca o finala mondiala, astfel ca toata lumea vrea sa faca o treaba buna. Am încredere în arbitri. Acest meci este mai important decât finala Cupei Mondiale".

Mourinho îsi doreste sa îl vada pe presedintele clubului Inter, Massimo Moratti, plângând de fericire dupa meciul cu Bayern. "Presedintele Moratti este o persoana foarte speciala pentru mine. Îi multumesc pentru ca m-a adus la Inter, în urma cu doi ani. Sper sa îl vad zâmbind cu trofeul în brate mâine, plângând de fericire. Mi-ar placea sa îi vad fotografia cu trofeul, alaturi de cea a tatalui sau, la Appiano Gentile", a adaugat Jose Mourinho.

Finala Ligii Campionilor, între Bayern Munchen si Internazionale Milano, are loc, sâmbata, de la ora 21.45, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid si va fi arbitrata de englezul Howard Webb.

Mediafax
Onlinesport



Mourinho: "Despre Real Madrid stiu doar istoria si vestiarul"