Champions League

Chivu a intervenit fara frica in meciul Inter - FC Barcelona

Fundasul Cristian Chivu, care a evoluat din minutul 73 al meciului câstigat de Inter, pe teren propriu, cu FC Barcelona (3-1), în turul semifinalelor Ligii Campionilor, a aratat ca a trecut peste accidentarea la cap prin interventiile fara frica la baloanele pe sus, scrie Gazzetta dello Sport.

"Cu casca de protectie pe cap a intrat pe partea stânga a defensivei Interului, iar Zanetti a trecut pe dreapta, în momentul accidentarii lui Maicon. Chivu a intervenit fara frica la baloanele pe sus, semn ca a trecut peste accidentarea la cap", noteaza jurnalistii de la cotidianul Gazzetta dello Sport, care i-au acordat internationalului român nota 6,5.

Chivu a revenit pe teren, la finalul lunii martie, dupa o pauza de 77 de zile cauzata de o accidentare la cap. Chivu s-a accidentat la cap în meciul cu formatia Chievo, disputat pe 6 ianuarie, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier. El a fost supus unei interventii chirurgicale reusite, ce a durat aproximativ doua ore, pentru îndepartarea unui hematom si pentru refacerea unei fracturi din zona parietala dreapta.

Site-ul Ilsussidiario.net a apreciat prestatia jucatorului român în meciul de marti cu nota 6: "Si el a luptat pe final pentru a mentine acest pretios succes obtinut de Inter".

Aceeasi nota a primit-o internationalul român din partea Quotidiano.net, apreciind ca fundasul român a avut o evolutie bun. "A fost pus pe aripa stânga si a evoluat fara a întâmpina mari pericole. Chivu a reusit sa stapânesca împreuna cu colegii din aparare asaltul Barcelonei din ultimele minute", a notat sursa citata.

Tot nota 6 a primit-o Cristian Chivu si din partea editiei italiene a site-ului eurosport.com, mentionând ca jucatorul român a fost "util" în momentele de final ale jocului: "Chivu a dat o mâna de ajutor în finalul partide, atunci când jocul a devenit încins".

Chivu a primit nota 6 si din partea publicatiei L'Unione Sarda si site-ului leggo.it, în vreme ce cotidianul Cronaca Qui, editia din Milano, a apreciat jocul sau cu 6,5. "A fost sigur si a intrat repede în meci în ciuda presiunii echipei «blaugrana»", au scris jurnalistii de la Cronaca Qui.

Formatia italiana Internazionale Milano, la care fundasul român Cristian Chivu a intrat în repriza secunda, a câstigat, marti, cu scorul de 3-1 (1-1), partida sustinuta, pe teren propriu, în fata echipei spaniole FC Barcelona, în prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor. Golurile gazdelor au fost marcate de Sneijder '30, Maicon '48 si Milito '61, în vreme ce reusita echipei catalane a fost semnata de Pedro '19.

La Inter, internationalul român Cristian Chivu a intrat pe gazon în minutul 73, în locul fundasului brazilian Maicon.

Mediafax



Chivu a intervenit fara frica in meciul Inter - FC Barcelona