Champions League

Kahn despre finala cu Manchester United din 1999: "Este cea mai dureroasa infrangere"

Gruparea Bayern Munchen, care întâlneste marti Manchester United în sferturile de finala ale Ligii Campionilor, ramâne bântuita de amintirea înfrângerii în fata aceluiasi adversar în prelungirile finalei din 1999 (scor 2-1), noteaza AFP.

Chiar daca Bayern s-a mai întâlnit cu Manchester United, luându-si revansa în 2001 în sferturile de finala, pentru fostul portar al germanilor, Oliver Kahn, exista "înainte si dupa" 1999.

"Este cea mai dureroasa înfrângere. Dupa aceasta înfrângere am primit cu zâmbetul pe buze toate deceptiile pe care le-am avut în viata", a recunoscut "King-Kahn" care, dupa cum spune chiar el, a avut nevoie de 18 luni si "o mica depresie" pentru a "digera" acest esec.

Era 26 mai 1999, la Barcelona, când Kahn si coechipierii sai credeau ca au pus capat la doua decenii de esecuri repetate ale formatiei Bayern în Liga Campionilor.

Bavarezii deschide scorul în minutul 6 cu o lovitura libera executata magnific de Mario Basler si este la conducerea jocului când arbitrul de rezerva arata trei minute de prelungire.

Cantonati în aparare, jucatorii lui Ottmar Hitzfeld trimit mingea în corner la o centrare deloc periculoasa a lui Gary Neville. Toti jucatorii de la Manchester United, inclusiv portarul Peter Schmeichel, merg în careul germanilor. Cornerul executat de David Beckham nu este periculos, dar balonul ajunge la Ryan Giggs care încearca un sut de la 25 de metri. Galezul nu are un sut reusit, dar mingea ajunge la Teddy Sheringham care înscrie în poarta lui Kahn.

Jucatorii de la Bayern sunt în stare de soc. Dar înca n-au vazut nimic.

Dupa reluarea jocului, englezii recupereaza balonul rapid si obtin un nou corner. De aceasta data Beckham "gaseste" capul lui Sheringham, a carui lovitura este prea slaba pentru a intra în poarta, însa Ole-Gunnar Solskjaer înscrie în fata lui Kahn si a fundasilor sai împietriti.

Câteva secunde mai târziu, la fluierul final, cei 11 jucatori de la Bayern se prabusesc pe teren. Lothar Matthaüs, care disputa la 38 de ani ultima sa finala, este uluit.

Apoi, pe culoarele stadionului Camp Nou, Alex Ferguson se întâlneste cu Hitzfeld si rezuma cea mai rasunatoaree rasturnare de scor din istoria fotbalului printr-un singur cuvânt: "Dezolat".

Mediafax



Kahn despre finala cu Manchester United din 1999: "Este cea mai dureroasa infrangere"