Ligue 1

Francezii, pusi la vorbitor

Componentii echipei Frantei, convocati, marti, de comisia de disciplina a Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), au dezvaluit unanim insultele proferate de Nicolas Anelka la adresa selectionerului Raymond Domenech, scrie, miercuri, Le Parisien.

"Baga-ti echipa în cur. Fa ce vrei cu echipa ta", i-ar fi spus atacantul echipei Chelsea lui Raymond Domenech, scrie cotidianul francez, explicând ca astfel au "raspuns convocatii în fata comisiei de disciplina, precizând ca insultele s-au oprit aici".

Comisia de Disciplina a Federatiei Franceze de Fotbal (FFF) a decis, marti, sa îl suspende 18 meciuri din echipa nationala pe Nicolas Anelka, în timp ce Patrice Evra a fost suspendat cinci partide, Franck Ribery trei si Jeremy Toulalan una pentru incidentele de la Cupa Mondiala. Eric Abidal nu a primit nicio sanctiune. Doar Evra, Toulalan si Abidal au fost prezenti la audieri, iar în absenta lui Anelka si Ribery, comisia i-a mai audiat pe selectionerul Raymond Domenech, secundul Alain Boghossian, fostul director general adjunct Jean-Louis Valentin si pe presedintele federatiei, Jean-Pierre Escalettes.

În timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud, echipa nationala a Frantei a refuzat sa efectueze o sedinta de pregatire, în semn de protest fata de faptul ca atacantul Nicolas Anelka fusese exclus din lot, deoarece îl insultase pe selectionerul Raymond Domenech la pauza meciului Franta - Mexic (scor 0-2), din 17 iunie. Echipa Frantei a fost eliminata în prima faza a turneului final al Cupei Mondiale, terminând ultima în Grupa A, cu un singur punct.

Mediafax



Francezii, pusi la vorbitor