Ligue 1

Laurent Blanc a fost numit in functia de selectioner al Frantei

Tehnicianul Laurent Blanc a fost numit oficial, vineri, în functia de selectioner al Frantei, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federal al Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), a anuntat presedintele demisionar al forului, Jean-Pierre Escalettes, informeaza AFP.

"Aceasta este vestea buna a diminetii, federatia franceza si nationala Frantei continua cu Laurent Blanc, care va avea un proiect sportiv extrem de îndraznet, cu dorinta de victorie pentru a readuce echipa pe calea cea buna din punct de vedere sportiv si moral. Trebuie sa se tina cont de greselile din trecut si sa se faca astfel încât problemele sa nu mai existe", a spus Escalettes.

Laurent Blanc, care îi succede lui Raymond Domenech, îl va avea printre secunzi pe Jean-Louis Gasset, cu care a colaborat si la Girondins Bordeaux.

La sfârsitul saptamânii trecute, cotidianul L'Equipe a anuntat ca Laurent Blanc a semnat un contract pentru doi ani ca selectioner al Frantei, având drept obiectiv calificarea la Campionatul European din 2012 si câstigarea turneului final din Polonia si Ucraina.

Franta este adversara României în grupa de calificare la Campionatul European din 2012.

Mediafax



Laurent Blanc a fost numit in functia de selectioner al Frantei