Stranieri

OFICIAL: Mutu a semnat cu Cesena

Adrian Mutu a semnat, joi seara, un contract pe doua sezoane cu Cesena, la doua zile dupa ce s-a anuntat ca transferul a picat. Iata primele declaratii ale lui Mutu si ale celor de la Cesena, dar si toate detaliile contractuale.
Mutu a parasit gratis Fiorentina dupa ce si-a reziliat de comun acord intelegerea cu gruparea toscana si a semnat pe doi ani cu Cesena. In aceasta perioada, Mutu va castiga 1.8 milioane de euro anual numai din salariu.

"Sunt incantat si abia astept sa incep aceasta noua aventura. Ii multumesc presedintelui Campedelli ca m-a introdus in acest proiect ambitios al Cesenei. Cesena este o echipa care in ultimii ani a aratat ca are idei clare pe care este capabila sa le puna in practica. Acum plec in vacanta, dar ma voi intoarce in oras pentru a-mi cauta o casa. Sunt convins ca oamenii de aici imi vor de entuziasmul pe care il caut. Vreau sa le multumesc si celor de la Fiorentina pentru anii minunati pe care i-am petrecut acolo. Fiorentina va fi mereu in inima mea", a spus Mutu.

Presedintele clubului Cesena, Igor Campedelli, si-a manifestat si el bucuria dupa ce Mutu a acceptat conditiile financiare.

"Sunt foarte multumit ca Mutu a semnat cu noi, lucram la acest transfer de cateva luni. Sunt mandru ca Adrian a acceptat sa faca parte din acest proiect, sunt sigur ca jucatorul se va integra perfect in echipa noastra si in oras. De asemenea sunt convins ca va adauga valoare echipei si contributia sa va fi vitala pentru noi", a afirmat presedintele lui Cesena, Igor Campedelli.

"Acordul pentru transferul atacantului român la Cesena (pe doi ani cu optiune pentru înca unul) a fost realizat, astazi, joi 23 iunie, la Cesena, dupa o negociere strânsa, încheiata dimineata, între impresarul sau si presedintele Igor Campedelli. Determinanta a fost dorinta jucatorului de a ajunge la o întelegere si de a accepta oferta Cesena Calcio", se arata într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului italian, care a încheiat editia 2010/2011 a campionatului Italiei pe locul 15, în timp ce Fiorentina s-a clasat pe 9.

Pentru Adrian Mutu, Cesena este a cincea echipa din Italia, dupa Inter Milano (2000), Verona (2000-2002), Parma (2002-2003), Juventus (2005-2006) si Fiorentina (2006-2011).

Mutu are 243 de meciuri in Serie A si 95 de goluri marcate.

La Cesena, Mutu va fi antrenat de italianul Marco Giampaolo, 43 de ani, care a preluat echipa începând din acesta pauza competitionala.

Presa italiana a scris, marti, ca reprezentantii lui Adrian Mutu s-au întâlnit cu cei ai clubului Cesena, pentru a negocia un transfer, însa acestia din urma au anuntat, miercuri, pe site-ul oficial ca au fost întrerupte tratativele pentru transferul lui Mutu, divergentele economice dintre cele doua parti fiind prea mari.

Cesena si-a manifestat de mai multe ori interesul pentru Adrian Mutu în ultimele luni. În sezonul 2010/2011, Mutu a fost scos din lotul Fiorentinei timp de o luna, la 5 ianuarie, dupa ce a refuzat sa se antreneze pentru ca nu era lasat sa plece gratis la Cesena. Ulterior, Mutu a renuntat la colaborarea cu Ioan Becali si a sustinut o conferinta de presa în care si-a cerut scuze pentru problemele create oficialilor Fiorentinei, astfel ca a fost reprimit în lot si a ramas la gruparea toscana.

Onlinesport

 



OFICIAL: Mutu a semnat cu Cesena