Stranieri

Hagi pierde cu Fener, dar intra in Cartea Recordurilor. Declaratii Hagi. Regele accidentat

Al cincilea meci consecutiv fara victorie pentru Gica Hagi la Galatasaray Istanbul a fost inregistrat vineri seara. Galatasaray a pierdut derbiul de pe teren propriu cu Fenerbahce, scor 1-2, dupa acelasi scenariu din ultimele meciuri: gol inscris rapid si apoi un final deplorabil.
Ca si demis dupa ultimele rezultate, Gica Hagi a inceput derbiul cu Fenerbahce privind impasibil de pe marginea terenului, parca resemnat cu gandul ca va fi dat afara. Desfasurarea ulterioara a meciului l-a transformat pe Hagi intr-o fiara, gata sa nu renunte niciodata.

"Regele" a avut si motive de bucurie in startul meciului, deoarece Galatasaray a deschis scorul la prima actiune de poarta, in minutul 14. Baros a trecut superb de doi adversari, a tras pe centrul portarii, iar Demirel a respins pana la Kazim-Kazim, care s-a razbunat pe fanii lui Fener cu un sut printre picioarele portarului.

A urmat o "gramada" a bucuriei, in care a intrat si Hagi. El a fost lovit de Arda in tibie, iar dupa terminarea momentelor de fericire Hagi s-a resimtit (foto sus).

Minutul 22 putea aduce majorarea scorului pentru Galatasaray, dupa o actiune excelent creata de Bogdan Stancu. Fostul stelist a trimis pana la Kazim, dar acesta nu a mai nimerit poarta dintr-o pozitie similara cu cea din care a marcat primul gol.

A fost ultima actiune periculoasa a lui Galatasaray din prima repriza, deoarece Fener a preluat total controlul. Zapata n-a mai dat emotii si a avut o prestatie destul de sigura, retinand fara emotii baloanele ce veneau tot mai des spre poarta sa.

Oaspetii au tinut mingea si pe durata partii secunde, dar ocaziile mai mari le-a avut Galatasaray. Kazim a ratat o noua sansa, iar Stancu l-a infuriat pe Hagi in minutul 68 cand a trimis pe langa poarta cu o lovitura de cap, iar imediat a fost scos de pe teren.

Ocaziile s-au razbunat, iar Fenerbahce a reusit egalarea in minutul 77, pe fondul unui final nebun de meci. Senturk a marcat golul egalizator, din centrarea lui Alex, insa peste alte doua minute Hurmaci a ratat cu poarta goala.

Introdus in locul lui Stancu, Harry Kewell parca a vrut sa-l lucreze pe Hagi, iar Fenerbahce a profitat, dand lovitura cu trei minute inainte de final, dupa o reluare superba cu capul a lui Alex.

S-a terminat 2-1 pentru Fenerbahce, iar pentru Hagi urmeaza o noua noapte alba, urmata de o sedinta decisiva cu baskanii.

Dupa aceasta infrangere, Galatasaray ramane pe locul 11, dar poate cobori inca o pozitie in aceasta etapa.

"Pe scurt, asta e fotbalul. Echipa a jucat cu dorinta când conduceam cu 1-0, a facut totul. Am controlat tot jocul, adversarii nu au avut ocazii dar la doua oportunitati am primit goluri. Pacat, pacat de munca jucatorilor. La primul gol, când mingea era în posesia noastra, am pornit pe contraatac, dar s-a fluierat si am primit apoi gol. Este un detaliu mic, dar cu efect mare. Pacat de munca jucatorilor, pentru ca meritau sa câstige. Am gresit la cele doua goluri, dar în afara acelor faze noi am fost cei care am fi meritat sa învingem", a spus Hagi.

Întrebat care va fi situatia sa dupa aceasta înfrângere, Hagi a raspuns: "Vom pleca acasa si mâine vom discuta. În acest moment nu vreau sa comentez".

Galatasaray intra în Cartea Recordurilor pentru scandarile de la derbiul cu Fenerbahce

Galatasaray va intra în Cartea Recordurilor datorita zgomotului facut de suporteri prin scandari la derbiul cu Fenerbahce.

Delegatia Guiness World Records prezenta la derbi a masurat zgomotul facut de fani prin scandari pe Turk Telekom Arena, acesta fiind de 131,76 decibeli.

Galatasaray a anuntat prin statia de amplificare, în pauza partidei cu Fenerbahce, ca s-a stabilit acest record, acelasi anunt fiind facut si pe tabela de marcaj.

Precedentul record, de 128,7 decibeli, a fost stabilit în data de 1 octombrie 2000, pe stadionul Mile High din Denver, la meciul Denver Broncos - New Englans Patriots, din NFL.

Onlinesport



Hagi pierde cu Fener, dar intra in Cartea Recordurilor. Declaratii Hagi. Regele accidentat