Stranieri

Hurriyet despre Hagi: "Omul care a stricat vraja"

Cotidianul Hurriyet noteaza, luni, ca noul tehnician al echipei Galatasaray, Gheorghe Hagi, este "omul care a stricat vraja", la derbiul cu Fenerbahce, scor 0-0, obtinând primul punct pentru formatia sa dupa 11 ani, în confruntarile de pe stadionul din Kadikoy.

"Tehnicianul român are un loc special în inimile fanilor echipei Galatasaray, el fiind primul antrenor care a reusit sa obtina un punct de la Fenerbahce în Kadikoy, dupa 11 ani. În ultimele zece meciuri de campionat disputate cu Fenerbahce în Kadikoy, Galatasaray nu numai ca nu câstigase, dar nici nu obtinuse niciun punct. Iata ca Hagi a stricat aceasta statistica. În plus, ratând o victorie în fata rivalei", mentioneaza jurnalul turc.

Hurriyet mentioneaza ca în decurs de doua zile, de când a preluat conducerea tehnica a echipei Galatasaray, Hagi a facut urmatoarele lucruri: si-a motivat jucatorii cu victoria cu 5-1 din finala Cupei Turciei din 2005, a stabilit o strategie prin care s-a stricat jocul formatiei Fenerbahce la mijlocul terenului, l-a descoperit pe Pino, l-a facut pe Elano sa fie un câstig si l-a blocat pe Niang cu Neill.

"Socoteala lui Hagi" este titlul unui articol din cotidianul Fanatik. "Se vede ca Hagi le-a explicat bine planurile sale jucatorilor si i-a pus sa le învete. Daca o echipa reuseste în etapa a IX-a ceea ce nu a facut opt etape si când nimeni nu mai spera se lupta ca un leu, înseamna ca o contributie importanta au avut-o socoteala lui Hagi si mintea lui Tugay", noteaza cotidianul citat.

"Vraja lui Hagi", a titrat Fotomac. "Am vazut înca o data ca nu exista o favorita într-un derbi. Înainte de acest meci, cei de la Fener se gândeau ca vor avea un deja vu, dar a intervenit factorul Hagi si a produs un mare haos la Fenerbahce. Pentru ca acum toti cei de la Fener sunt suparati ca nu au reusit sa învinga o echipa Galatasaray aflata într-o situatie grea", mentioneaza cotidianul Fotomac.

"S-a trezit din cosmar", a titrat si Milliyet, care scrie ca Galatasaray a obtinut primul punct dupa zece confruntari în deplasare cu Fenerbahce.

"Felicitari lui Hagi" este titlul unui editorial din Sabah, în care se precizeaza ca tehnicianul român a aratat ca are încredere în lotul echipei Galatasaray. "Hagi, venit la Galatasaray cu doua zile înainte de meci, merita felicitari. Oricum, el nu putea aduce o contributie la echipa în ceea ce priveste forma fizica. A aratat însa ca are încredere în lotul pe care îl are la dispozitie si, în mod suprinzator, a folosit jucatori ca Elano si Cana, încercând sa obtina randament maxim", noteaza Sabah.

"Hagiyatmaz" (Hagi nu doarme), a titrat Aksam, adaugând ca jucatorii de la Galatasaray au alergat, la meciul de duminica, cu cinci kilometri mai mult decât cei de la Fenerbahce: "Echipa galben-rosie a alergat 101 kilometri, iar Fenerbahce 95,5 kilometri".

"Scor istoric în Kadikoy" este titlul unui articol din cotidianul Radikal. "Galatasaray, cu Hagi, a obtinut primul punct în campionat de la Fenerbahce, pe stadionul Sukru Saracoglu, dupa 11 ani", mentioneaza jurnalul turc.

Cotidianul Vatan scrie ca echipa Galatasaray a fost asteptata cu entuziasm de aproximativ 20 de suporteri, la baza sportiva din cartierul Florya, dupa meciul cu Fenerbahce. Fanii nu au reusit însa sa vada echipa, autocarul acesteia intrând în baza pe o poarta diferita de cea la care asteptau suporterii.

Tehnicianul Gheorghe Hagi a debutat cu o remiza în al doilea sau mandat la Galatasaray, scor 0-0, duminica, în derbiul din deplasare cu Fenerbahce, din etapa a IX-a a campionatului Turciei.

Mediafax



Hurriyet despre Hagi: "Omul care a stricat vraja"