Stranieri

Mutu trebuie sa plateasca 17 milioane de euro despagubiri

Adrian Mutu a primit o adevarata lovitura din partea unui tribunal federal elvetian, care a stabilit ca jucatorul roman sa plateasca despagubiri in valoare de 17 milioane de euro clubului Chelsea. Deja suspendat, Mutu primeste astfel o lovitura care i-ar putea fi fatala. Reprezentantii sai sustin ca procesul se va muta la Curtea Europeana.
Adrian Mutu nu a scapat de cosmarul Chelsea la cinci ani de la despartirea de gruparea lui Roman Abramovici. Un tribunal federal elvetian a hotarat ca atacantul roman sa plateasca despagubiri de 17 milioane de euro, dupa ce decizia fusese suspendata in luna octombrie a anului trecut.

Pentru Mutu, acesta este practic sfarsitul carierei de fotbalist, in cazul in care avocatii sai nu vor ajunge la o intelegere cu cei ai lui Roman Abramovici.

Disputa dintre Adrian Mutu si Chelsea dureaza de aproape sase ani. In luna septembrie 2004, jucatorul roman a fost depistat pozitiv cu cocaina si a primit o suspendare de sapte luni.

Londonezii l-au dat afara pe 29 octombrie 2004 si apoi au inceput un adevarat proces impotriva romanului.

In august 2007, Chelsea solicitat daune de peste 22 de milioane de euro, insa FIFA a stabilit ca suma totala pe care romanul ar trebui sa o plateasca este de 17 milioane de euro.

Dupa aceasta decizie, Mutu a facut apel la TAS, insa nu a avut castig de cauza nici aici. Ultima sansa a fost tribunalul federal elvetian, care, insa, le-a dat dreptate londonezilor.

Onlinesport


Mutu trebuie sa plateasca 17 milioane de euro despagubiri