Stranieri

Chivu spera sa revina cu AS Roma

Fundasul român al echipei Internzionale Milano, Cristian Chivu, accidentat la cap în luna ianuarie, este recuperat aproape complet dupa aceasta leziune si asteapta o convocare din partea tehnicianului formatiei milaneze, Jose Mourinho, informeaza cotidianul Gazzetta Dello Sport.

"Fundasul român asteapta convocarea din partea antrenorului si avizul pozitiv pentru a putea purta casca de protectie. Revenirea pe teren este aproape. Ar putea veni la meciul din deplasare cu AS Roma, conform asteptarilor jucatorului român care nu mai reprezinta un secret. Chiar si potrivit necesitatilor antrenorului Mourinho, care abia astepta sa-l foloseasca din nou pe Zanetti la mijlocul terenului, atât în campionat, cât si cele doua meciuri din Liga Campionilor. Cristian se antreneaza, de o saptamâna, fara masuri speciale de precautie si cu bucurie", noteaza cotidianul italian.

Potrivit sursei citate, pentru a putea conta din nou pe serviciile lui Cristian Chivu, antrenorul lusitan trebuie sa se asigure ca internationalul român poate face fata unui joc cu miza: "Mourinho, pentru a-l arunca din nou în lupta, trebuie sa fie sigur ca fundasul poate lovi cu capul un sut puternic a lui Vucinici, care este cel mai în forma atacant al Romei. În acest sens, o indicatie pozitiva poate fi data astazi (n.r. - marti) când va anunta convocatii pentru partida Inter-Livorno. În cazul în care pe aceasta lista va fi si Chivu, atunci sâmbata seara, la meciul de pe arena Olimpico din Roma, sa-l vedem pe jucatorul român în formula de start a Interului nu va fi o halucinatie. În cazul în care, între timp, va primi permisiunea sa utilizeze casca de protectie: este un lucru esential".

Partida Inter - Livorno va avea loc, miercuri, în etapa a XXX-a din Serie A. În plus, derbiul AS Roma - Internzionale Milano este programat, sâmbata, 27 martie, pe arena Olimpicio din capitala Italiei.

Cristian Chivu s-a accidentat la cap în meciul cu formatia Chievo, disputat pe 6 ianuarie, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier. Internationalul român a fost scos de pe teren pe targa si a fost înlocuit de Marco Materazzi, românul fiind transportat cu ambulanta la spitalul din Verona. El a fost supus unei interventii chirurgicale reusite, ce a durat aproximativ doua ore, pentru îndepartarea unui hematom si pentru refacerea unei fracturi din zona parietala dreapta.

Mediafax


Chivu spera sa revina cu AS Roma