Liga 2

Liga 2: Rezultatele primei etape. FC Botosani si Petrolul, la conducerea celor doua serii

Al doilea esalon fotbalistic a pornit la drum, sambata dimineata, pentru noul sezon, nu mai putin de 14 partide fiind programate in cele doua serii. Intr-o formula cu 32 de echipe, cate 16 pentru fiecare serie, Liga 2 a propus o etapa antrenanta, cu multe goluri, performerele rundei numindu-se FC Botosani (Seria I) si Petrolul Ploiesti, echipa care activeaza din acest an in Seria a II-a.
Seria I

Dinamo II Bucuresti - Astra II Giurgiu 3-0

Paun, Todorovski si Diabate au stabilit scorul final al unei partide fara istoric, gazdele de la Dinamo II dominand autoritar confruntarea cu Astra II, fosta Dunarea Giurgiu.

CF Braila - Sageata Navodari 1-2

La revenirea in liga secunda, Braila a inceput entuziasmant si Bosoi a deschis scorul in minutul 25. Finalul a apartinut insa noii formatii din Navodari, fosta Sageata din Stejaru obtinand victoria dupa reusitele lui Alexandru (min.73) si Jianu (min.87).

Dunarea Galati - Gloria Buzau 1-0

Istoria partidei de la Galati s-a scris in minutul 30, cand Cucu a fost faultat in careu si Enache a transformat penaltyul acorda de centralul Mugurel Vadan din Bucuresti.

Juventus Bucuresti - Concordia Chiajna 2-3

Meci extrem de spectaculos in cartierul bucurestean Colentina, unde gazdele de la Juventus au avut 2-0 dupa primul sfert de ora, pentru a pierde in final cu 3-2. Zaharia si Cretu au punctat pentru Juventus intr-un interval de doar doua minute, dupa care Concordia si-a pus in valoare experienta superioara. Trica a transformat magistral o lovitura libera in minutul 53, pentru ca Budean sa egaleze noua minute mai tarziu. Golul victoriei oaspetilor a fost reusit de Oae in minutul 82, acesta transformand un penalty obtinut de Trica.

FC Botosani - FC Snagov 5-0

Scorul etapei s-a inregistrat in nordul Moldovei, FC Botosani surclasand pe FC Snagov. Au marcat, pe rand, Borostean (min.20), Ghiceanu (min.55), Vrabie (min.58), Balba (min.80) si Matei (min.90). Oaspetii au ratat un penalty in minutul 75 prin Dinu.

Viitorul Constanta - Farul Constanta 3-1

Fotbalul de la malul marii are cu siguranta viitor, acesta fiind asigurat de nou promovata Viitorul, echipa lui Gheorghe Hagi invingand mult mai titrata Farul dupa un joc dominat aproape in totalitate. Dupa primul sfert de ora Viitorul avea deja 3-0 pe tabela, dupa reusitele lui Pantelie (min.3), Chitu (min.12) si Rusu (min.15). Scarlatescu a marcat golul de onoare pentru Farul cu trei minute inaintea finalului. La gazde au evoluat Vlas si Cristocea, doi jucatori care pana nu demult au imbracat tricoul Farului.

Meciul CS Otopeni-Steaua II Bucuresti se disputa duminica, in timp ce partida Ceahlaul Piatra Neamt-Delta Tulcea a fost programata pentru 14 septembrie.

Seria II

Vointa Sibiu - CS Mioveni 0-0

ACU Arad - Poli Iasi 1-0

Revenita in liga secunda, formatia gazda a rezolvat rapid ecuatia celor trei puncte, Lupascu marcand unicul gol al meciului in minutul 8.

Ariesul Turda - FC Bihor 0-2

Contrar asteptarilor, formatia din Oradea a plecat cu toate cele trei puncte de la Turda, Florean (min.17) si Marcus (min.62) fiind marcatorii golurilor. Gazdele au evoluat din minutul 61 cu un jucator mai putin, Timar fiind eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

Gaz Metan CFR Craiova - CSM Ramnicu Valcea 2-0

Duel oltenesc in Banie transat in cele din urma de formatia din Cetatea Banilor. Boroiban si-a trecut in cont dubla, in minutele 36 si 78, ultima reusita fiind un lob de la aproximativ 20 de metri.

Petolul Ploiesti - Minerul Lupeni 4-0

Inceput in forta pentru echipa lui Valeriu Rachita, Petrolul facand spectacol la debutul in Seria a II-a. Desi au ratat un penalty inaintea pauzei prin capitanul Cristi Vlad, gazarii s-au dezlantuit in mitanul al doilea, Budescu (dubla), Stoica si Oprita urcand Petrolul pe primul loc in clasament.

Muresul Deva - Silvania Simleu 3-0

Debut nefericit pentru fostul atacant al CFR-ului Adrian Anca pe banca echipei Silvania Simleul Silvaniei, care a pierdut, fara drept de apel, in deplasarea de la Deva. Cu o mare pofta de joc, Garla a reusit o dubla in minutele 4 si 45, pentru ca Darvaru sa inchida tabela imediat dupa pauza.

Alro Slatina - Unirea Alba Iulia 0-1

Echipa de pe malul stang al Oltului, Alro Slatina, a revenit cu stangul in al doilea esalon, pierzand o partida pe care insa a dominat-o aproape in intregime. Sapte ocazii mari in dreptul echipei lui Corneliu Papura si o posesie de 65 la suta, dar cei care au marcat la singura mare ocazie au fost oaspetii prin Poverlovic (min.67). Acesta a primit cartonasul rosu sapte minute mai tarziu.

FC Arges - UTA Arad 0-2

Duelul fostelor prim divizionare a fost castigat de UTA, Batrana Doamna din Arad impunandu-se la pas in Trivale. Fostul pitestean Voiculet a deschis scorul in minutul 18, profitand de o gafa a defensivei gazdelor, pentru ca Tucudean sa inchida tabela in minutul 77 cu o lovitura de cap. Argesenii au avut un gol anulat pe motiv de offside in minutul 60.

Onlinesport


Liga 2: Rezultatele primei etape. FC Botosani si Petrolul, la conducerea celor doua serii