Liga 2

FCM Targu Mures a promovat in prima liga

La cinci ani de la infiintare, FCM Targu Mures ajunge pe prima scena a fotbalului romanesc, asigurandu-si unul din primele doua locuri ale Seriei a II-a din Liga 2. Pentru al doilea loc se vor lupta de la distanta, in ultima etapa, Universitatea Cluj si Dacia Mioveni. Rezultatele etapei a 33-a.
Formatia din Targu Mures a invins, sambata, in deplasare, pe Muresul Deva, cu 2-1, prin dubla lui Stere, acumuland 66 de puncte in clasament.

In ultima etapa, formatia pregatita de Adrian Falub are cele trei puncte asigurate, deoarece Drobeta Turnu Severin s-a retras din campionat, pierzand toate meciurile din retur cu 0-3.

Asadar, FCM Targu Mures va incheia Seria II cu 69 puncte, urmand ca pentru al doilea loc care asigura promovarea in Liga 1 sa se lupte de la distanta Dacia Mioveni si Universitatea Cluj.

Formatia argeseana a acumulat de asemenea 66 puncte dupa succesul, scor 3-2, cu FC Bihor, dar meciul din ultima etapa cu CFR Timisoara nu conteaza in clasament din cauza retragerii banatenilor din campionat.

Ajunsi la cota 64 de puncte, dupa victoria la masa verde cu CS Otopeni, echipa care nu a fost programata in etapa a 33-a din cauza restantelor financiare, Universitatea Cluj are soarta promovarii in propriile maini in ultima etapa, cand va intalni, in deplasare, pe Minerul Lupeni, echipa scapata deja de grijile retrogradarii.

Clubul FCM Targu Mures a fost infiintat in 2005, primii trei ani de existenta fiind petrecuti in Liga 3, unde a terminat de doua ori pe locul 7 si o data pe locul 5.

Echipa a ajuns in Liga 2 in sezonul 2008/09 dupa ce a cumparat locul formatiei Unirea Sannicolau Mare. Locul trei in primul sezon pentru Targu Mures, care a incheiat la sapte puncte de International Curtea de Arges, echipa promovata in prima liga.

Orasul Targu Mures revine astfel in prim planul fotbalului romanesc dupa 18 ani, ultima echipa locala prezenta in Liga 1 fiind ASA.

Onlinesport: Dumitru Stircu


FCM Targu Mures a promovat in prima liga