Liga 2

Cluburile Farul Constanta si Sageata Stejarul nu au primit licenta

Cluburile din Liga a II-a Farul Constanta si Sageata Stejarul nu au primit licenta pentru sezonul 2010-2011, pentru neîndeplinirea mai multor criterii, se arata într-un comunicat al Federatiei Române de Fotbal.

"Cluburilor FC Farul Constanta si ACS Sageata Stejarul li s-a refuzat licenta în prima instanta. În cazul clubului FC Farul Constanta, licenta a fost refuzata pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv a cerintelor stipulate de articolele 43 si 45 din Regulamentul national pentru licentierea cluburilor, editia 2009. În cazul clubului ACS Sageata Stejarul, licenta a fost refuzata pentru neîndeplinirea urmatoarelor criterii: criteriul de infrastructura, respectiv neîndeplinirea cerintelor înscrise la articolele 23 si 24; criteriul de personal si administratie, respectiv neindeplinirea cerintelor impuse la articolele 29, 31, 32, 35 si 36 din Regulamentul national pentru licentierea cluburilor, editia 2009. Precizam ca în situatia în care va promova în Liga I un club care nu a parcurs procesul de baza pentru acordarea licentei, acesta va trebui sa prezinte documentatia de licentiere pâna la data de 30 iunie. O decizie definitiva si irevocabila privind cererea de acordare a licentei va fi luata pâna la data de 15 iulie", se arata în comunicatul FRF.

La 1 iunie 2010 s-a încheiat procesul de licentiere privind acordarea licentelor cluburilor din Liga a 2-a pentru sezonul competitional 2010-2011, prin neapelarea Hotarârilor Comisiei de prima instanta a Sistemului national de licentiere a cluburilor. Au fost incluse în procesul pentru acordarea licentelor zece cluburi din esalonul competitional secund, pe baza clasamentului de la sfârsitul turului sezonului 2009-2010, respectiv cel mai bine clasate cinci echipe din cele doua serii ale Ligii a II-a. Comisia de fond a acordat licente unui numar de opt cluburi din a doua liga de fotbal.

Mediafax



Cluburile Farul Constanta si Sageata Stejarul nu au primit licenta